• 17/01/2013
  • |     BB

Vanderlande bouwt in Polen sorteerinrichting van 16 miljoen voor PDP

In Polen heeft de Europese expres- en pakketdienstverlener DPD een van de grootste sorteerfaciliteiten van Oost-Europa geopend. Met onder meer een sorteersysteem gebouwd door Vanderlande.

Trefwoorden: #La Poste, #pdp, #vanderlande

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vanderlande )

ENGINEERINGNET.NL -- Na de eind vorig jaar in Nederland geopende hub, is dit het tweede prestigeproject dat het Nederlandse Vanderlande Industries aan DPD mocht leveren. Volgend jaar volgt nog een derde hub in Duitsland.

Volgens DPD, waarvan het internationale pakket- en expresnetwerk eigendom is van het Franse La Poste, is het gloednieuwe centrum van 32 miljoen euro 'de grootste investering van deze soort in Midden- en Oost-Europa'.

Het nieuwe centrum is gebouwd op een terrein van 9 hectare, met een magazijn van 13.500 m2 en 2.500 m2 aan kantoorruimte. Het kan 300 voertuigen per nacht afhandelen.

“Deze zeer geavanceerde en moderne sorteerfaciliteit betekent een fikse kwaliteitsverbetering voor de Poolse expres- en pakketindustrie,” aldus Rafal Nawloka, President van DPD Polen.

De tip van dit nieuwsbericht is ons aangereikt door Vanderlande Industries, dat een turnkey sorteeroplossing van 16 miljoen mocht leveren. Dat systeem kan artikelen van allerlei verschillende formaten sorteren, van los geladen kleine pakketten tot en met grote pakketten (tot 31,5 kg).

Het totale systeem bestaat uit vier communicatieroutes: twee hoofdsorters, één kleine sorter voor lichte pakketten tot 5 kg en een lagere route voor ‘non-conveyables’. De twee hoofdsorters kunnen samen tot 35.000 pakketten per uur aan.