• 15/04/2013

BDR Thermea werkt met Volkswagen aan innovatief micro-WKK systeem

BDR Thermea ontwikkelt met Volkswagen een nieuw en efficiënter micro warmte-krachtkoppeling toestel dat geschikt is voor appartementen en kantoren.

Lees verder

Techniek

( Foto: BDR Thermea )

ENGINEERINGNET.NL -- De micro-WKK werkt parallel met de boiler of ketel en maakt hiervan een economisch werkende energiecentrale. De praktisch onderhoudsvrije generator levert elektra en produceert tegelijkertijd warmte die ook opgeslagen kan worden in een warmtebuffer.

Het nieuwe systeem draait op een door Volkswagen ontworpen motor, de ECOBlue 2.0 en komt op de markt onder de naam Dachs Pro 20. De capaciteit is 20 kilowatt aan elektriciteit.

Rob van Banning, CEO van BDR Thermea stelt: 'In veel landen is de energievoorziening niet gegarandeerd. Het is belangrijk voor gebruikers om zelf dus in hun eigen energie te kunnen voorzien.'

Deze herfst start het bedrijf met het testen van de Dachs Pro 20 en de officiële lancering volgt in 2014.

BDR Thermea is wereldwijd een toonaangevende fabrikant en distributeur van innovatieve verwarming en warm water systemen en diensten. Het bedrijf is actief in meer dan 70 landen, met als belangrijkste markten het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Italië.


(LH)