• 28/01/2013
  • |     BB

Ortec sponsort Roemeense schaatskampioen

Roemeens schaatskampioen Marius Paraschivoiu heeft een sponsorcontract getekend met het vanuit Nederland opererende bedrijf Ortec.

Trefwoorden: #Herman Wieringa, #ortec, #Paraschivoiu, #Sotsji

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ortec )

ENGINEERINGNET.NL -- De 22-jarige atleet die de Roemeense records op de 500 en 100 meter op zijn naam heeft staan, bereidt zich voor op de winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji. Ortec zal hem financieel ondersteunen om dit doel te bereiken.

"Ortec en Marius Paraschivoiu zijn een perfecte match omdat wij een wereldwijd opererend bedrijf uit Nederland zijn met een regionale vestiging in Roemenië, en Paraschivoiu een Roemeense professional is die veel met Nederlanders te maken heeft."

"In tegenstelling tot de schaatssport in Roemenië is schaatsen in Nederland een van de populairste sporten: alle wedstrijden worden live op de Nederlandse tv uitgezonden,” aldus Herman Wieringa, Managing Director van Ortec Midden- en Oost-Europa.

De sponsoring stelt Paraschivoiu in staat het huidige seizoen, 2012-2013, af te ronden en zich voor te bereiden op het volgende – Olympische - seizoen.

Om welk bedrag het gaat, maakte Ortec niet bekend.


ACHTERGROND
Ortec is een aanbieder van software voor planning en optimalisatie, zoals rit- en routeplanning, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling, logistieke netwerkplanning en magazijnbeheer. Maar de onderneming is via een dochterfirma ook actief in de sportwereld met software om sportieve prestaties te meten en video-analysesystemen die worden ingezet bij voetval- en volleybalploegen om zowel de individuele als gezamenlijke prestaties te verbeteren. Het bedrijf heeft meer dan 1650 klanten wereldwijd, 650 werknemers en verschillende kantoren in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië.