• 28/01/2013
  • |     BB

'Food equipment'-sector kampt met tekort aan installateurs grootkeukens

Agoria start in februari en maart met een tweede cyclus van de kwalificatieopleiding voor personeel uit de ‘food equipment’-sector. Dat is broodnodig, aldus de federatie.

Trefwoorden: #agoria, #Cevora, #Educam, #Food Equipment, #IrisTech, #Vormelek

Lees verder

opleidingen

( Foto: ISS )

ENGINEERINGNET.BE -- Volgens Agoria kampt de zogenaamde ‘food equipment’-sector met een gebrek aan geschoolde installateurs. 'Ook bestaat er in het onderwijs géén specifieke opleiding voor installateurs van uitrusting voor de voedingsindustrie', aldus de federatie. In de eerste cyclus namen 70 werknemers uit de sector deel.

De opleiding werd uitgewerkt met de steun van het opleidingscentrum IrisTech+. Die laatste neemt ook nu de praktische coördinatie van de opleiding op zich.

De 'Food Equipment'-sector omvat Belgische fabrikanten, invoerders en installateurs van uitrusting die leveren aan horecazaken, bakkers, beenhouwerijen, traiteurs, bedrijven, scholen, rust- en ziekenhuizen.

“Het vinden van gekwalificeerd personeel is in hun sector een belangrijke bekommernis, net zoals de permanente navorming van huidige of nieuw aangeworven medewerkers,” vertelt Nathalie Nicolas, manager voor de Food Equipment sector van Agoria.

De nieuwe kwalificatieopleiding is bedoeld voor onderhoudstechnici, technici die voor de klantendienst werken, monteurs en installateurs en alle andere werknemers uit de sector.

Er zijn zes modules die individueel of als een totaalpakket kunnen worden gevolgd. De thema’s die aan bod komen, zijn koeltechniek, gasinstallaties en veiligheid, loodgieterij, elektriciteit, voedselveiligheid en klantenrelaties.


ACHTERGROND
De sectorfondsen Educam, Cevora en Vormelek ondersteunen de bedrijven met de financiering van deze opleidingen. De opleiding voor de bedrijven wordt los van het paritair comité en het aantal gevolgde opleidingsuren kost 180 euro per dag per werknemer. Dat bedrag kan geheel of gedeeltelijk worden terugbetaald door de sectorale fondsen.
De tweede editie van deze modulaire opleiding start op 5 februari voor Franstaligen. De Nederlandstalige cyclus start in maart. Een precieze startdatum wordt later bekend gemaakt.

Voor meer info:
nathalie.nicolas@agoria.be