• 25/02/2013
  • |     BB

Belgische app-ontwikkelaars verenigen zich

Agoria wil professionalisering van Belgische app-ontwikkelaars in goede banen leiden en lanceert online ontmoetingsplatform. België telt intussen zowat 400 app-specialisten.

Trefwoorden: #agoria, #app alliance, #Google Play, #Tapcrowd

Lees verder

Techniek

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag start in Barcelona het Mobile World Congress, de jaarlijkse hoogmis rond mobiele telefonie. Het congres is, met 67.000 bezoekers uit 202 verschillende landen, de place-to-be rond mobiele telefonie.

Technologiefederatie Agoria grijpt de gelegenheid aan om zich nationaal en internationaal 'in the picture' te werken: ze lanceert er de App Alliance, een platform voor Belgische app-ontwikkelaars en ICT-bedrijven om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

'Er bieden zich kansen aan voor Belgische ontwikkelaars van apps', aldus Agoria. Feit is dat 10 jaar geleden zowat iedereen de de html-techniek onder de knie kon krijgen en een website bouwen. Het ontwikkelen van apps daarentegen is dermate complex dat het terug een voorrecht van de IT-wereld is geworden.

Met name met de bedrijfsapps loopt het nog niet zo vlot. Tanguy De Lestré van Agoria daarover: “Bedrijven willen wel apps ontwikkelen, maar weten niet altijd goed hoe hieraan te beginnen. Achter elke app op uw smartphone of tablet, zit een team van experts en ontwikkelaars die dit nieuwe medium onder de knie hebben. En dat kunnen ook Belgische ontwikkelaars zijn.”

De App Alliance wil vooral fungeren als een informatiepunt voor Belgische bedrijven die apps willen laten ontwikkelen. En er zit beweging in. Op het Belgisch Paviljoen in Barcelona zijn bijvoorbeeld al veertig Belgische bedrijven aanwezig.

Alle info over het Belgisch paviljoen is te vinden op de mobiele app http://mwc13b.m.tap.cr, deze app werd ontwikkeld door het Belgische Tapcrowd.

De app kan u in de appstore of Google Play store downloaden in de zoekmotor met het sleutelwoord MWC13B of met de QR-code.