• 06/05/2013

Testvlucht voor ruimtereizen geslaagd

Ruim twee jaar na de eerste testvlucht van de SpaceShipTwo, heeft het ruimtevaartuig zijn eerste vuurdoop gekregen. Het ruimteschip moest op eigen kracht vliegen.

Trefwoorden: #Richard Branson, #ruimteschip, #Space Shiptwo, #Virgin Galactic

Lees verder

nieuws

( Foto: Virgin Galactic )

ENGINEERINGNET -- MOJAVE, California ruim twee jaar na de eerste testvlucht van de SpaceShipTwo, heeft het ruimtevaartuig zijn eerste vuurdoop gekregen. Het ruimteschip moest op eigen kracht vliegen. En met succes! De raketten bleken in staat om de SpaceShipTwo voort te stuwen, waardoor het ruimtevaartuig de geluidsbarrière wist te doorbreken.

De samenwerking tussen Richard Branson's Virgin en Abu Dhabi's aabar Investments PJS werpt zijn vruchten af. Het lijkt erop dat het de zakenman gaat lukken om binnen enkele jaren de eerste bemande vluchten naar de ruimte aan te bieden.

Het ruimtevaartuig werd door het moederschip – WhiteKnightTwo – naar een hoogte van ruim 14 kilometer getild waarbij vervolgens de piloten Mark Stucky en Mike Alsbury de raketmotor activeerden, waarna het ruimteschip met een snelheid van 1.500 kilometer per uur (Mach 1,2) in zestien seconden naar een hoogte van bijna 17 kilometer klom. Wanneer ruimtetoeristen meegaan met SpaceShipTwo, zal de raketmotor ongeveer 80 seconden gebruikt worden, waardoor het ruimtevaartuig een hoogte van circa 100 kilometer bereikt.

“De eerste raketvlucht is zonder twijfel de meest belangrijke testvlucht tot nu toe dixit Sir Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic. Zijn bedrijf bouwde de SpaceShipTwo. “De deuren zijn geopend.

Veel rijke mensen hebben zich ondertussen ingeschreven voor een vlucht met de SpaceShipTwo. Het prijskaartje: 200.000 dollar.


(LVD)