• 16/05/2013
  • |     BB

Grontmij opent nieuw kantoor in Brussels Horta-gebouw

«Kantoor in Brussels Horta-gebouw straalt combinatie van onze respectabele historiek en toekomstgerichte visie uit», stelt gedelegeerd bestuurder Erwin Malcorps.

Trefwoorden: #grontmij, #horta, #ingenieur, #malcorps, #wolfers

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET.BE – Het ingenieursbureau Grontmij heeft eind mei vlakbij het Centraal Station in Brussel nieuw kantoor geopend.

"Kwestie van ook een aanwezigheid te hebben in het hart van Europa", zegt Erwin Malcorps, gedelegeerd bestuurder Grontmij Belgium.

"Deze centrale locatie zal bij onze ontwerpers en projectleiders tot een beter begrip leiden van de complexiteit van een stedelijke omgeving waar met vele actoren moet rekening gehouden worden.”

Het kantoor is gevestigd in een Horta-gebouw met een rijk verleden: het voormalig warenhuis Wolfers. In 1909 vroegen de gebroeders Wolfers, edelsmeden en juweliers, aan Victor Horta om hun nieuwe winkel te tekenen. De architect voorzag een groot geheel, met onder andere de edelsmeedateliers en verdiepingen met kantoren en winkels.

“Dit gebouw staat symbool voor enerzijds de lange traditie van Grontmij en anderzijds onze ambitie om de complexe projecten van de 21ste eeuw aan te pakken”, aldus Malcorps.

"Wanneer onze medewerkers en klanten dit kantoor zullen bezoeken, zullen ze het beeld zien van een bedrijf met een respectabele historiek, maar ook met de blik gericht op de toekomst en met aandacht voor hun verwachtingen en behoeften.”

ACHTERGROND
Grontmij is in België goed voor een omzet van 81 miljoen euro en een tewerkstelling van 800 hoog geschoolde medewerkers.