• 22/05/2013
  • |     BB

NMBS gaat werknemers Ford Genk op werkvloer job aanbieden

De NMBS gaat als eerste aan het personeel van Ford Genk in de fabriek zelf jobs voorstellen. De reden is duidelijk: er werken vooral technici bij Ford en dat zijn gegeerde profielen.

Trefwoorden: #fabricom, #ford, #fork genk, #job, #nmbs, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE - De NMBS organiseert op 30 mei infosessies voor de werknemers van Ford Genk over de jobmogelijkheden bij de spoorweggroep.

‘We zijn daarmee de eerste werkgever die de kans grijpt om op de werkvloer zelf van Ford Genk zijn jobs voor te stellen’, stelt de groep in een mededeling.

De reden voor die ‘démarche’ is niet ver te zoeken: het merendeel van de Ford-personeelsleden heeft een technische achtergrond. NMBS: ‘Dat kan zeker van pas komen voor functies bij ons als treinbestuurder, bestuurder rangeringen, gespecialiseerd vakbediende sporen, technicus, elektromecanicien of assistent verkeersleider’.

NMBS pakte onlangs nog uit met de melding dat zijn jobsite de afgelopen maanden het grootste aantal bezoekers ooit te verwerken kreeg: in 3 maanden tijd niet minder dan 418.000 personen (zie leestip onderaan). Toen liet de groep ook weten nog voor het einde van jaar en over heel het land nog een duizendtal nieuwe medewerkers te zoeken, 'voornamelijk voor technische beroepen'.

Er zaten tussen de bezoekers aan de NMBS-jobsite blijkbaar nogal wat werknemers van Ford Genk. Sommigen schreven zich ook daadwerkelijk in voor selectieproeven. ‘Een aantal trouwens met succes,’ stelt de spoorweggroep.

Volgende week krijgt het spoorwegbedrijf de kans om een extra stap in de richting van de Ford-personeelsleden te zetten. De fabriek opent dan namelijk zijn deuren voor drie infosessies, die plaats zullen vinden juist voor de namiddagshift en juist na de voormiddag- of dagshift.

Om de Ford-werknemers toe te laten een weloverwogen keuze te maken, organiseert Infrabel daarna in de loop van de zomer ‘snuffelstages’ in het seinhuis en het Logistiek Centrum Infrastructuur in Hasselt. Het gaat om een soort observatiestage van telkens vijf dagen, waarin de geïnteresseerden in de praktijk kunnen kennis maken met toekomstige collega’s en de specifieke spoorberoepen.

Ook Cofely Fabricom en Cofely Services trokken onlangs naar de regio rond Genk, op zoek naar technisch geschoolden. Die twee GDF Suez-firma’s lieten toen weten ‘tientallen enthousiaste medewerkers met interesse voor techniek te zoeken’ en richtten er in C-Mine speciaal een jobevent voor in.


LEESTIPS

Interesse in job bij NMBS ‹op zelden gezien hoog niveau›

Cofely werft technische medewerkers aan in Limburg