• 24/05/2013
  • |     BB

Proviron haalt productieopdracht ontijzingsmiddelen voor luchtvaart binnen

Amerikaanse Cryotech verleent Proviron rechten voor productie- en distributie van ontijzingschemicaliën voor luchtvaart op Europese markt. Dat moet de marktpositie van Proviron versterken.

Trefwoorden: #cryotech, #de-icer, #deicer, #luchtvaart, #ontijzing, #proviron

Lees verder

Nieuws

( Foto: Proviron )

ENGINEERINGNET – Proviron in het Belgische Hemiksem produceert al meer dan vijftien jaar zogenaamde 'de-icers' voor start- en landingsbanen in Europa en Azië. Nu komen daar ook ontijzingsproducten voor de vliegtuigen zelf bij.

Het bedrijf breidt daarvoor zijn akkoord met het Amerikaanse Cryotech uit, dat onder meer ontijzingsmiddelen voor vliegtuigen op basis van glycol produceert.

Vanaf nu mag Proviron het volledige gamma ontijzingsmiddelen – 'deicing fluids' - van Cryotech voor de Europese markt produceren. Het verwierf ook de distributierechten voor Europa.

Wim Michiels, CEO van Proviron, geeft tekst en uitleg: "Cryotech wordt onze bevoorrechte partner om onze de-icer business verder uit te breiden. De productie van ontijzingsmiddelen voor zowel start- en landingsbanen als voor vliegtuigen moet onze positie als één van de toonaangevende bedrijven in de Europese ontijzingssector versterken.”

Commerciële volumes zullen naar verluidt beschikbaar zijn tegen komend winterseizoen 2013-2014.


ACHTERGROND
Cryotech Deicing Technology is een afdeling van General Atomics International Services Corporation, een onderneming uit San Diego die zich specialiseert in energiegerelateerde onderzoeken en productontwikkeling.
Proviron is een wereldwijd actief privébedrijf met hoofdkantoor in België. De onderneming biedt fijnchemie oplossingen aan voor toepassingen in onder meer kunststofadditieven (weekmakers), watergedragen systemen (monomeren en emulgatoren), veevoederadditieven, functionele vloeistoffen (zoals ijsbestrijding en farmaceutica) en bio-energie. Proviron heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 160 miljoen euro en telt 300 medewerkers.