• 08/08/2013

Boskalis licht boorplatform voor onderhoud op Dockwise Vanguard

Bij gebrek aan droogdok, laadt Boskalis boorplatform op zijn Dockwise Vanguard om inspecties en reparaties uit te voeren aan zones onder de waterlijn.

Trefwoorden: #boskalis, #dockwise vanguard, #onderhoud, #smit

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis )

ENGINEERINGNET -- Boskalis heeft zijn Dockwise Vanguard op een spectaculaire manier ingezet voor onderhoud. Bij gebrek aan een droogdok in de regio, kwam het bedrijf met de oplossing om een halfafzinkbaar boorplatform in de Middellandse Zee uit het water te lichten, zodat de onderzijde bereikbaar was voor inspectie en onderhoud.

De Dockwise Vanguard was aanvankelijk gebouwd om grote, zware stukken over zee te vervoeren, maar het project met het boorplatform is voor Boskalis naar eigen zeggen 'van strategisch belang', omdat er ook een andere markt mee aangeboord kan worden: die van het onderhoud. Daarbij wordt de Vanguard letterlijk als een drijvend droogdok ingezet.

Bij dit project waren overigens meerdere divisies betrokken, waaronder dochterfirma SMIT, dat vooraf inspecties en tijdelijke reparaties onder de waterlijn mocht uitvoeren. 'Dat bewijst hoe veelzijdig onze Dockwise Vanguard wel is', aldus Boskalis, 'maar ook dat we voor zulke projecten maritieme diensten en materieel van over de gehele breedte van de onderneming kunnen aanbieden'.

Het maritieme bedrijf haalde onlangs een eerste opdracht binnen voor het vervoeren van een FPSO (Floating Production,Storage and Offloading unit), die nu dus gevolgd werd door deze droogdokklus.


(Bert Belmans)