• 02/09/2013

Prof. dr. ir. Dirk Matthys nieuwe CEO Engicon

Dirk Matthys wordt benoemd tot CEO van Engicon uit Harelbeke.

Trefwoorden: #Dirk Matthys, #Engicon, #G&G, #Geldof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engicon, Dirk Matthys )

ENGINEERINGNET.BE -- Dirk Matthys is benoemd tot de nieuwe CEO van Engincon en G&G International. In deze functie volgt hij bij Engincon Rudy Platteau op en bij G&G International volgt hij Patrick van Melis op.

Melis blijft als bestuurder operationeel nauw betrokken bij het bedrijf. Het opzet van deze aanstelling is de expertise en internationale ervaring verder zetten van Engicon.

Bij de twee bedrijven nam de zowel de schaal als de complexiteit van de gerealiseerde projecten toe. Zo realiseerden ze enkele Europese projecten.

Het meest in het oog springend innovatietraject is dat van G&G met name offshore wind met de realisatie van funderingen voor meerdere windparken op zee.

Naast de bouw van enorme drukvaten en reactoren voor de olie- en gassector is de offshore activiteit zeker zo belangrijk geworden.

Prof. dr. ir. Dirk Matthys is burgerlijk bouwkundig ingenieur (UGent 1984) en bedrijfskundig ingenieur (UGent 1990).

Door zijn studies aan de Graduate School of Industrial Administration en het Computer Science Department (Robotics Institute) van Carnegie Mellon University, Pittsburgh, USA behaalde hij zijn doctoraatstitel in 1990 aan de UGent en is sinds 1985 verbonden aan de Dienst Industrieel Beheer, sinds 1994 als gastprofessor en sinds 1996 als deeltijds docent.


(LVD)