• 07/11/2013

Encon moet ’s werelds grootste e-commerce magazijn aan BREEAM helpen (+video)

Energiestudiebureau Encon helpt WDP Nederland en online warenhuis Wehkamp bij het behalen van BREEAM-duurzaamheidcertificaat voor nieuw distributiecentrum van bijna 35.000m2 in Zwolle.

Trefwoorden: #breeam, #duurzaam, #ecologie, #economie, #encon, #magazijn, #milieu, #wdp, #wehkamp

Lees verder

Nieuws

( Foto: Encon Nederland )

ENGINEERINGNET.NL – Het van oorsprong Vlaamse energiestudiebureau Encon meldt vandaag dat het enkele maanden geleden een belangrijke opdracht heeft binnengehaald.

De opdracht slaat op het studiewerk en de projectbegeleiding voor het behalen van een BREEAM-certificaat voor wat het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld voor e-commerce moet worden.

WDP Nederland, gespecialiseerd in grote logistieke vastgoedprojecten, ontwikkelt dit distributiecentrum in opdracht van online warenhuis Wehkamp.nl. in Zwolle en treedt tevens op als eindinvesteerder.

Met een totale oppervlakte van bijna 35.000 m2 spreekt dit project op zich al tot de verbeelding. 468 geautomatiseerde shuttles verzamelen de bestellingen vanuit 480.000 zogenaamde ‘pick locaties’. Daarnaast komen er 2,5 km aan stellingen voor hanggoed en 8.000 palletlocaties.

Zowel Wehkamp.nl als WDP hechten veel belang aan milieu en duurzaamheid en willen dat het gebouw een BREEAM-duurzaamheidcertificaat zal behalen.

Encon mag het studiewerk uitvoeren en zal mogelijke duurzame technieken op hun haalbaarheid en wenselijkheid onderzoeken.

Dat is bijvoorbeeld het geval met state-of-the-art technieken zoals warmtepompen met een ondergrondse koude/warmte-opslag, ijswaterkoeling en inductiebalken. Op het dak komt al zeker een zonne-installatie van 11.000 m2.

Ad Verbaas, General Manager Encon Nederland: “WDP en Wehkamp.nl zijn voorlopers op het vlak van duurzaam bouwen. Maar er zullen in de toekomst steeds meer bedrijven in hun voetsporen treden.”

De bouwwerken starten nog deze maand. Al tegen de zomer van 2015 moet het gebouw in gebruik worden genomen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Encon is een Vlaams-Nederlands energiestudiebureau, gespecialiseerd in energiebesparingsprojecten en hernieuwbare energieproductie voor bedrijven. Het is actief in heel Europa en werkt voor bedrijven zoals Bombardier, Bayer, Ikea en HJ Heinz. De firma heeft vestigingen in Nederland en in België.