• 24/10/2013

Versie 7 van ESET NOD32 Antivirus en ESET Smart Security

Nieuwste detectietechnologie van ESET beschermt tegen nieuwe en geavanceerde bedreigingen.

Trefwoorden: #cybercriminaliteit, #ESET NOD32 Antivirus, #ESET Smart Security, #software, #virusbeveiliging

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- ESET®, vendor van antivirus technologieën die talloze prijzen in de wacht sleepte, lanceert de zevende generatie van zijn bekendste consumentenproducten: ESET NOD32® Antivirus en ESET Smart Security®.

De nieuwe technologische eigenschappen - waaronder Exploit Blocker, Advanced Memory, Social Media Scanner en Vulnerability Shield - bieden de juiste balans tussen bescherming en bruikbaarheid, zonder compromissen op het vlak van systeemperformantie.

“We creëren beveiligingsproducten die een veiliger gebruik van technologie toelaten”, zegt Palo Luka, ESET Chief Technology Officer. “Onze nieuwe producten hebben nog altijd de kleine systeemimpact waarvoor ESET bekend staat. Tegelijk bieden ze nog betere bescherming tegen nieuwe en nog onbekende malware, dankzij de technologische verbeteringen aan de kern van de oplossing.“

De huidige generatie cybercriminelen beschikt over sterk geëncrypteerde malware, specifiek ontwikkeld om detectie te ontwijken. Daardoor neemt de kans op infectie en schade toe. De resultaten van uitgebreid onderzoek lieten ESET toe de detectietechnologie te versterken. Daarmee kan ESET nu ook een antwoord bieden op die specifieke bedreigingen.

De nieuwe functies omvatten onder andere:

 • Exploit Blocker: deze nieuwe functie beschermt tegen het misbruik van kwetsbare applicaties. De functie richt zich op het eigenlijke proces en is daardoor onafhankelijk van de malware die de machine uiteindelijk infecteert.
 • Advanced Memory Scanner: deze post-execution methode detecteert de malware die andere technologieën niet hebben opgemerkt. De scanner beschermt vooral tegen malware die op een actieve manier de detectie probeert te ontwijken, onder meer via technieken waarmee ze nodeloos extra complexiteit veroorzaakt.
 • Vulnerability Shield: deze uitbreiding van de Personal Firewall in ESET Smart Security treedt op netwerkniveau op en beschermt tegen het misbruik van de bekende kwetsbare plekken in de netwerkprotocollen.

  “De nieuwe technologieën in versie 7 van onze producten zijn op een unieke manier ontwikkeld en geïmplementeerd”, zegt Juraj Malcho, ESET Chief Research Officer. “Dat laat hen toe proactief risico’s op te zoeken en te blokkeren, zoals de PDF exploit CVE-2013-0641 van februari van dit jaar.

  Dat geval staat bekend door zijn grote verspreiding - onder meer via Exploit Kits - als de exploit van het jaar. De malware kreeg de Pwnie Award for Best Client-Side Bug* op BlackHat 2013. Onze technologie is verder ook bedoeld om gerichte aanvallen aan te pakken, zoals de beruchte inbraak bij RSA in 2011.”

  “Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe versie van de producten was Advanced Memory Scanner in staat om een aantal voorbeelden van malwarefamilies te detecteren en te verzamelen die vaak problemen veroorzaken, zoals Win32/TrojanDownloader.Wauchos, een berucht vehikel voor de verdere verspreiding van malware, of Trojaanse paarden als Win32/Fynloski, Win32/Wigon of Win32/Zbot**. De technologie is ook efficiënt gebleken in de strijd tegen Trojaanse paarden die worden ingezet bij afpersing.”

  Met de nieuwe technologie - en dan vooral Advanced Memory Scanner - heeft ESET de mogelijkheid om concrete bedreigingen te detecteren met gemiddeld vijftig procent opgevoerd, in vergelijking met de vorige versie van het product (beschreven in de onafhankelijke validatie van augustus 2013) ***.

  ESET NOD32 Antivirus en ESET Smart Security zijn officieel gecertificeerd voor Windows 8 en Windows 8.1. De belangrijkste verbeteringen aan beide producten helpen gebruikers om geëncrypteerde malware op te sporen die hun devices mogelijk hebben besmet. Beide producten bieden een ingebouwde schoonmaakmodule. Die maakt de nood aan afzonderlijke add-ons voor de schoonmaak van het systeem overbodig.

  Met het oog op de bevindingen uit het onderzoek van Harris Interactive**** en de groei van cyberbedreigingen bij sociale media - zoals spam en malware via Twitter - zijn verschillende verbeteringen aangebracht aan versie 7 van de producten om ook daar de beveiliging te verhogen.

  Dat gebeurt onder meer via de verbeterde ESET Social Media Scanner (versie 2). De scanner houdt de sociale netwerkaccounts van de gebruiker - en zijn vrienden - vrij van beveiligingsrisico’s.

  De scanner laat de gebruiker de keuze tussen on-demand en automatische scanning voor het opsporen van malware. Behalve met betere scanning van Facebook is de scanner verder uitgebreid voor de beveiliging van Twitteraccounts.

  Het Security Center toont het huidige privacyniveau van Facebook en Twitter, aangevuld met suggesties die de privacy settting kunnen verbeteren. Die verbeteringen zijn een deel van de my.eset.com web interface.

  Door een account te creëren kan de gebruiker de bescherming van zijn sociale mediaprofielen beheren en een onbeperkt aantal accounts beschermen, ook die van familie en vrienden.

  Recent onderzoek, uitgevoerd door Harris Interactive in opdracht van ESET, toont aan dat een groeiend aantal volwassen internetgebruikers dagelijks connectie maakt met verschillende netwerken.

  Gemiddeld hebben die gebruikers minstens twee accounts bij sociale media. De helft van hen gebruikt minder dan vijf paswoorden voor al hun online accounts. Tweederde van de personen vindt niet dat websites op een adequate manier controle bieden op schadelijke inhoud.

  Het rapport stelt dat ‘het ontvangen van verdachte boodschappen vandaag de norm is. Vier op vijf gebruikers van sociale media hebben al minstens één zo’n bericht ontvangen. 91% kreeg er één dit jaar, meestal via e-mail, soms ook via sms.”

  Voor meer info over de nieuwe technologie en de nieuwe features, en om versie 7 van de producten te downloaden, ga naar ESET NOD32 Antivirus en ESET Smart Security.


  * Pwnie for Best Client-Side Bug wordt toegekend aan de persoon die de meest interessante en technisch ingewikkelde client-side bug ontdekte of gebruikte

  ** Andere beschrijvingen van malware zijn beschikbaar op www.virusradar.com
  *** AV-Comparatives, Single Product Test, Internal Real-World Protection Test on version 7 products run alongside the official August 2013 test on version 6: http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2013/09/avc_factsheet2013_08.pdf

  **** Harris Interactive on behalf of ESET conducted online survey within the United States in September 2013 among 2,089 adults ages 18 and older.


  Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
  Key Communications
  << Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
  Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.