• 22/11/2013

Kübler compacte sleepring SR060, nu met IP64 bescherming

Duranmatic introduceert een nieuwe uitvoering van de compacte sleepring SR060 van Kübler.

Trefwoorden: #Duranmatic, #glasvezelversterkte kunststof behuizing, #Kübler, #sleepring SR060

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Met de grootte van slechts 60 mm is de SR060 een compacte, kostenefficiënte sleepring.

Waar vele open sleepringen nog voor stof zorgen in een industrie waar hygiëne van uiterst belang is, is de SR060 met zijn volledig ingekapseld glasvezelversterkte kunststof behuizing en zijn IP64 classificatie, de ideale besmettingsvrije oplossing.

Het robuuste ontwerp zorgt ervoor dat pas bij 100 miljoen omwentelingen onderhoud nodig is, daarnaast heeft de SR060 een lange levensduur van meer dan 500 miljoen omwentelingen, langer dan de meeste andere producten op de markt. Bovendien is de maximale snelheid van 500 rpm een uitstekende waarde voor een compacte slip ring.

Tevens is het Safety-Trans ontwerp, met zijn tweekamersysteem voor stroom- en signaaloverdracht, een zeer speciaal kenmerk van de SR060. De geïntegreerde labyrintdichting, die interne bescherming tegen stof combineert met elektronische isolatie tussen de stroom- en signaalkanalen, voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Naast de Safety-Trans constructie van de sleepcontacten, blijft de transmissie betrouwbaar, zelfs met hoge vibraties.

Zowel de contacten voor de laststromen alsmede de contacten voor de signaalstromen zijn slijtbestendig. De contacten voor de laststromen zijn vervaardigd uit kopergrafiet, terwijl de tastveren voor signaalstromen gemaakt zijn van een hoogwaardig zilver en edele metalen legering.

De sleepring is zo gebouwd dat de contacten makkelijk en snel schoon te maken zijn. Het uitneembaar onderhoudsraam en de borstelringen kunnen afzonderlijk worden vervangen, dit alles voor praktisch gebruik.

Voor meer informatie:
Duranmatic B.V.
Robijn 800 - NL-3316 KE Dordrecht
www.duranmatic.nl

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Duranmatic
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>