• 07/01/2014

Belgische SoftKinetic werkt mee aan nieuwe MakerBot 3D-scanners

Dit is Belgisch. Na Intel, Texas Instruments en Sony sluiten ook 3D-printerbouwer MakerBot en Nvidia overeenkomsten met softwareontwikkelaar SoftKinetic.

Trefwoorden: #3d, #3d print, #3d scan, #intel, #makerbot, #nvidia, #ps4, #softkinetic, #sony, #tegra, #texas instruments

Lees verder

Techniek

( Foto: MakerBot, © Spencer Higgins )

ENGINEERINGNET.BE – SoftKinetic, dit jaar de enige grote Belgische deelnemer aan de Consumer Electronics Show in Las Vegas, heeft al twee grote deals weten af te sluiten.

Het bedrijf bouwt aan sensortechnologie en 3D-software voor bewegingsherkenning op basis van Time-of-Flight camera’s.

Met MakerBot, een dochterbedrijf van het beursgenoteerde Stratasys, gaat het werken aan de volgende generatie – de vijfde - van low cost 3D-scanners. ‘In de toekomst moet het scannen én printen van 3D-beelden zo eenvoudig worden als het maken van een foto’, stelt de firma in een mededeling.

De focus ligt daarbij dus duidelijk op een doorbraak in de consumentenmarkt door betere scannings via Softkinetics ToF-camera. Tot nu is 3D-printing niet aangeslagen bij het grote publiek, wegens te complex in gebruik, te omslachtig en te onnauwkeurig.

“Ons doel is om dingen zoals 3D scannen en printen intuïtief, natuurlijk en leuk te maken", aldus Michel Tombroff, CEO van SoftKinetic.

De tweede deal slaat op chipbouwer Nvidia. Die heeft de hard- en software van het Belgische bedrijf geïntegreerd in zijn Tegra Note 7 tablet-platform voor ontwikkelaars.

Overigens werken intussen al heel wat spelers van wereldformaat samen met SoftKinetic: ook Texas Instruments en Sony hebben naar verluidt al licenties gekocht.

Bij de eerste gaat het om bewegingsherkenning voor inbouw in televisietoestellen, personal computers en andere consumenten- en industriële apparaten, bij de tweede om de spelconsole PS4.

Maar de hoofdvogel blijft ongetwijfeld het samenwerkingsakkoord met Intel dat in 2012 werd aangekondigd.


(Bert Belmans)