• 21/01/2014

Philips verkoopt aandeel in televisie joint venture aan Taiwanese partner

Philips verkoopt haar aandeel van 30% in TP Vision, een joint venture die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en marketing van Philips TVs.

Trefwoorden: #Philips, #Philips Brugge, #Philips tv, #TP Vision

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips Communications )

ENGINEERINGNET - Het aandeel van Philips in TP Vision wordt overgedragen aan een dochter van de Taiwanese partner in de joint venture.

De contracten worden nog in het eerste kwartaal van dit jaar getekend. De definitieve afhandeling wordt verwacht in de tweede helft van 2014. De prijs voor de overdracht van de aandelen is nog niet bepaald en zal afhangen van de cijfers. De licentieovereenkomst blijft wel van kracht maar het minimum aan jaarlijkse royalty’s dat moet betaald worden is verlaagd van 50 naar 40 miljoen EUR.

Philips CEO Frans Van Houten: “Met dit akkoord creëren we de juiste condities voor de joint venture om zich verder te ontwikkelen en succesvol te zijn in de competitieve TV markt. Door TPV de volledige controle te geven, kunnen ze synergiën ontwikkelen en sneller en flexibeler reageren op veranderingen in de markt.”

Het is nog maar sinds april 2012 dat de TV activiteiten van Philips werden ondergebracht in TP Vision. De vestiging in Brugge is het internationale ontwikkelcentrum voor het topgamma van Philips TV’s, en maakt in die hoedanigheid integraal deel uit van TP Vision. Momenteel is er nog geen duidelijkheid wat dit inhoudt voor de activiteiten in België.


Saskia Van Hoyweghen)