• 22/01/2014

Ingenieursbureau Witteveen+Bos ziet geen groeikansen meer in Nederland

"We blijven werken aan grote integrale projecten in Nederland maar zien Nederlandse markt verder teruglopen." Een nieuwe organisatiestructuur moet de internationale focus verstevigen.

Trefwoorden: #ingenieur, #ingenieursbureau, #ingenieursdienst, #Karin Sluis, #witteveen, #witteveen bos

Lees verder

Nieuws

( Foto: Witteveen+Bos )

ENGINEERINGNET.NL – Het advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos verwacht zich de volgende jaren verder te ontwikkelen tot een internationaal opererend ingenieursbureau.

In een mededeling stelt het van oorsprong Deventer bureau dat het blijft werken aan grote integrale projecten in Nederland maar dat het de Nederlandse markt verder ziet teruglopen.

Anderzijds zit de vraag naar ingenieurswerk wereldwijd in de lift, door onder andere de groeiende wereldbevolking, klimaatveranderingen en stijgende welvaart.

Daarom krijgt de organisatie in januari 2014 een nieuwe vorm, met onder meer een matrixstructuur met vier business lines en drie internationale regio’s, laat het bureau weten.

Wat de ingenieurs willen doen, is hun Nederlandse model met cellen van tot 50 medewerkers die over een grote eigen autonomie beschikken, gaan toepassen op hun buitenlandse vestigingen. Om te beginnen in de reeds bestaande kantoren in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland en Vietnam.

'Dit model legt ons geen windeieren', stelt Witteveen+Bos. 'Al jarenlang zijn de materiële en niet-materiële prestaties van ons bureau in Nederland bovengemiddeld'.

Algemeen directeur Karin Sluis: "Om internationaal kansen te kunnen verzilveren, starten we in 2014 bovendien met verkenningen naar nieuwe kantoren in Dubai en/of Singapore."


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Met ruim 950 medewerkers richt het bureau zich vooral op complexe projecten, die hoogwaardige kennis en een integrale aanpak vereisen. Het bureau heeft een unieke eigendomstructuur, waarbij de aandelen volledig in handen zijn van de medewerkers. Opdrachtgevers zijn overheden, bedrijfsleven en samenwerkingsverbanden. Zij worden bediend vanuit het hoofdkantoor in Deventer, acht Nederlandse kantoren en internationale kantoren in België, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland en Vietnam. In 2012 was de totale omzet 99,4 miljoen euro en het resultaat na belastingen 9,8 miljoen euro.