• 04/03/2014

Nieuwe Additive Manufacturing Academy met 3D-print opleidingen

‘Not for profit’ initiatief van drie Nederlandse opleidingsorganisaties moet leiden tot meer samenhang tussen trainingen op gebied van industrieel 3D printen. "We willen overlap vermijden"

Trefwoorden: #3d, #3d print, #additive, #additive manufacturing, #fontys, #mikrocentrum, #opleidingen, #technologie

Lees verder

Opleiding

( Foto: Euromold )

ENGINEERINGNET.NL – Drie Nederlandse organisaties - Fontys Hogescholen, Mikrocentrum en Additive Industries – hebben in de nasleep van de 3D-print vakbeurs RapidPro een nieuw initiatief gelanceerd : de 'Additive Manufacturing Academy'.

Ze hebben de ambitie, zo stellen ze zelf, 'om het kennisniveau van de Nederlandse industrie op het gebied van 3D printen structureel en continu te ontwikkelen tot World Class'.

Dat willen ze realiseren door de maakindustrie een samenhangend pallet aan opleidingen, trainingen, workshops en master classes aan te bieden.

Hierbij worden naar verluidt alle aspecten van 3D printen bekeken, van 3D ontwerp en engineering via materiaalkeuze en het daadwerkelijke printproces tot het nabewerken, testen en kwalificeren.

De drie zijn gespecialiseerd in opleidingen: Fontys geeft hands-on trainingen, Additive Industries masterclasses en Mikrocentrum richt vakbeurzen in en geeft opleidingen.

“Door onze krachten te bundelen en inzicht te krijgen in het aanbod op alle niveaus kunnen we witte vlekken invullen en kan overlap worden voorkomen”, aldus Arno Gramsma van KMWE 3DP die namens de industrie betrokken partij is.


(Bert Belmans)