• 27/03/2014

Modulaire veiligheidsoplossing voor al uw machines

"eloProg" is het modulaire veiligheidssysteem van elobau, dat de signaalbewaking van veiligheidstoepassingen bij machines en installaties overneemt.

Trefwoorden: #CANopen, #DeviceNet, #elobau Benelux, #eloProg, #EtherCAT, #EthernetIP, #Profibus DP, #Profinet, #veiligheidstoepassingen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - "eloprog" voldoet aan de veiligheidsklassen SIL 3, SILCL 3, PL e en categorie 4. Door de variabele opbouw van eloProg zijn de ingangen te gebruiken voor verschillende functies.

Ze dienen bijvoorbeeld voor de bewaking van opto-elektronische scanners, lichtbarrières, lichtgordijnen, magnetisch geactiveerde sensoren en veiligheidsmatten, evenals voor een 2-handenbediening of het aansluiten van noodstopschakelaars.

De eloProg-basismodule heeft acht in- en twee uitgangsparen. Deze kan als veiligheidsbewaking zonder extra modules worden gebruikt. Deze kan echter ook ruimtebesparend worden uitgebreid tot maximaal 72 veiligheidsingangen met in totaal acht veilige OSSD-uitgangen (paren). Hiervoor zijn er verschillende extra eloProg-modules, die met de basismodule communiceren via een gepatenteerde 5-weg-bus.

Ook kunnen onder andere relais-uitgangsmodules worden aangesloten, welke belast kunnen worden met 6 A en 250 VAC. Voor bewaking beschikken ze over extra breekcontacten.

Het configureren van de basismodule gebeurt via intuïtief bedienbare software, die geen speciale programmeerkennis vereist en waarmee alle veiligheidsfuncties eenvoudig kunnen worden toegewezen. De optionele geheugenkaart 350EPS, maakt het eenvoudig overdragen van de ingestelde configuratie van basisapparaat naar basisapparaat mogelijk.

Via de configuratiesoftware is real-time bewaking mogelijk. Voor een eenvoudige integratie in de installatiebesturing, zijn veldbusmodules met Profibus DP, Profinet, CANopen, DeviceNet, EthernetIP en EtherCAT verkrijgbaar. Busverbindingsstekkers maken het tijdrovende bedraden overbodig.


Voor meer informatie:
elobau Benelux BV
Solingenstraat 37 - NL-7421 ZP Deventer
+31-570-833103
benelux@elobau.com - www.elobau.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
elobau Benelux


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.