Chemiespeler VLS tekent miljoenencontract bij ERP-aanbieder Ad Ultima

VLS migreert ERP-software naar Microsoft Dynamics in vestigingen in België, Nederland en Duitsland. Contractwaarde: 2 miljoen euro voor Ad Ultima, in concurrentie met onder meer SAP.

Trefwoorden: #ad ultima, #chemie, #hana, #ict, #kpi, #logistiek, #microsoft dynamics, #montsma, #sap hana, #vls

Lees verder

Techniek

( Foto: Ad Ultima, CEO Sandrine Montsma van VLS )

ENGINEERINGNET – De technische VLS-Group, een speler met meer dan 200.000m² aan opslag- en 100.000m³ aan tankcapaciteit voor chemicaliën, gaat zijn huidige ERP-software vervangen door Microsoft Dynamics. De opdracht voor de gigantische migratie is binnengehaald door Ad Ultima.

VLS heeft vestigingen in België, Nederland en Duitsland, en wil een gecentraliseerd ERP-systeem om zijn kostenanalyses en andere KPI's met elkaar te vergelijken, zonder dat daar nog veel manuele berekeningen aan te pas komen.

Vandaag werken de zowat 350 betrokken personen nog met afzonderlijke softwarepakketten waardoor de onderlinge samenwerking niet altijd optimaal verloopt. “Door met de volledige groep over te stappen, harmoniseren en standaardiseren we onze bedrijfsprocessen", aldus Sandrine Montsma, CEO van VLS-Group.

Omdat de VLS-Group zich specialiseert in geïntegreerde logistieke diensten voor chemicaliën, speelt de SSHEQ-module (Safety, Security, Health, Environment and Quality) een belangrijke rol. Deze zal de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers en de productkwaliteit monitoren. Het gebruik van de software moet er ook voor zorgen dat het bedrijf met de steeds wijzigende veiligheids- en milieuvoorschriften in orde zal zijn.

Microsoft haalde het op de shortlist van drie andere leveranciers waaronder SAP, dat reeds draaide in de Gentse vestiging (nog iets te vroeg voor SAP Hana?). "Microsoft sloot met zijn best practices het dichtst bij onze bedrijfswerking", aldus Sandrine Montsma.

De vestiging in Antwerpen staat in voor vul- en transportdiensten en zal in mei als grootste magazijnknooppunt van de groep als eerste live gaan.

De sites in Düsseldorf, Rotterdam en Frankfurt staan gepland om in oktober live te gaan. De Gentse site - die zich toelegt op vul- en mengprocessen, bulkopslag en de productie van chemicaliën - zal volgen in mei 2016.


ACHTERGROND
VLS-Group exploiteert een Europees netwerk van meer dan 200.000m² aan warehouse- en 100.000m³ aan tankcapaciteit voor de opslag, behandeling en logistieke processen inzake chemicaliën. De groep opereert 23 vullijnen voor vloeibare en vaste chemische producten en negen reactoren voor loonfabricage en menging. Daarnaast biedt de onerneming een breed assortiment van internationale transportdiensten aan.

Ad Ultima werd in 2000 opgericht door Filip Bossuyt om de ERP-software Axapta van het Deense Damgaard Data te verkopen. Axapta werd verkocht aan Microsoft en het product kreeg de naam Microsoft Dynamics AX. Vandaag is Ad Ultima met 150 medewerkers naar eigen zeggen 'de belangrijkste integrator van deze ERP- en PLM-software in België' , met intussen ook kantoren in Lille, Paris, Reims en Lyon in Frankrijk.