Dell gaat startende bedrijven in Nederland coachen

Het computerconcern breidt hun Center for Entrepreneurs naar Nederland uit, zo maakte het bedrijf op de The Next Web Conference in Amsterdam bekend.

Trefwoorden: #Center for Entrepreneurs, #Dell, #Dell Innovators Credit Fund, #The Next Web Conference

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dell )

ENGINEERINGNET.NL - Het Center for Entrepreneurs van Dell is al actief in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland om starters in het zadel te helpen.

Voor financiering van deze bedrijven is het Dell Innovators Credit Fund opgezet, met een potje van 130 miljoen dollar.

Het fonds voorziet ondernemers van geld, helpt om kosten te spreiden en zo middelen vrij te maken voor innovatie, naast dat het de creatie van banen mogelijk maakt. Dit alles om in zo kort mogelijke tijd nieuwe technologie op de markt te kunnen introduceren. Daarbij krijgen startende bedrijven ook toegang tot het wereldwijde netwerk van Dell.

Startende bedrijven in Nederland kunnen zich opgeven voor een plek in het programma Start-up in Residence. Hiervoor werkt het computerconcern samen met The Next Web, die hun expertise en netwerk van start-ups inbrengen in de samenwerking.

De winnaar van de competitie ontvangt een jaar gratis kantoorruimte in het Nederlandse hoofdkantoor van Dell te Amsterdam. Hier krijgt het startende bedrijf onder meer een IT-infrastructuur met laptops, servers en opslag, zodat het bedrijf gelijk gestroomlijnd kan werken.

Dell gaat startende ondernemingen met een raad van deskundigen ondersteunen, de Dell Advisory Council, en met een eigen Entrepreneur in Residence, Ingrid Vanderveldt.

Dell maakte dit gisteren bekend op de The Next Web Conference in Amsterdam, waar meer dan 2.500 internetexperts bij elkaar komen. Hier worden de laatste web trends en beste business cases in de internetsector toegelicht.

Het programma omvat alle grote namen van alle grote bedrijven van dit moment, zoals Google, Pinterest, Intel, Shutterstock en duurt vandaag nog de hele dag, waarbij het geheel live is te volgen.