Nieuwe productiefaciliteit voor regeneratieve geneeskunde

Tijdens het World Stem Cells Regenerative Congress 2014 te Londen heeft Chemelot Campus te Sittard-Geleen een eerste stap aangekondigd in de realisatie van de zogenaamde Regeneration Street.

Trefwoorden: #Chemelot, #Pharmacell, #regeneratieve geneeskunde, #Regeneration Street, #World Stem Cells Regenerative Congress

Lees verder

Nieuws

( Foto: Chemelot )

ENGINEERINGNET.NL - Deze Regeneration Street omvat faciliteiten voor hoogwaardig onderzoek, ontwikkeling, productie en innovatie op het gebied van regeneratieve geneeskunde.

De eerste stap is een volledig uitgerust gebouw, Regeneration Street nr. 1 genoemd. Hier worden ATMP-productiebedrijven, onderzoeksinstituten, bedrijven voor contractproductie en starters gevestigd, die actief zijn in regeneratieve geneeskunde en tissue-engineering (ATMP staat voor Advanced Therapy Medical Products, een Europese productclassificatie).

Dit gebouw is inmiddels beschikbaar en in het vierde kwartaal van dit jaar wordt de capaciteit vergroot.

Deze geavanceerde faciliteit staat open voor deze bedrijven, ongeacht het stadium van ontwikkeling waarin zij zich bevinden.

PharmaCell treedt op als dienstverlener voor de hele faciliteit, om te garanderen dat aan de geldende kwaliteitseisen wordt voldaan. Dit biedt andere huurders een belangrijk voordeel qua tijd en kosten bij het opstarten van hun productie.

Een deel van de faciliteit wordt gehuurd door het Chemelot Institute for Science and Technology, Chemelot InSciTe.

Een van de doelen van dit nieuwe onderzoeksinstituut is het ontwikkelen van slimmere biomedische materialen, die nodig zijn om de oplopende kosten voor gezondheidszorg in de hand te houden.