Agoria eHealth Award 2014 voor mobiele ’easyTar’-applicatie

Met het easyTar-project van de Nationale tariferingsdienst van de medische sector (LTD3) kunnen artsen een digitaal attest aanmaken en elektronisch versturen.

Trefwoorden: #Agoria, #derdebetalersregeling, #easyTar, #eHealth Award, #gezondheidszorg

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - De mobiele ‘easyTar’-applicatie, winnaar van de vierde Agoria eHealth-awards, werd ontwikkeld voor het beheer van de derdebetalersregeling.

“Als het van Agoria afhing, zou dit systeem voor alle patiënten worden toegepast en zouden de bekende groene doktersbriefjes voor verstrekte zorg helemaal verdwijnen”, stelt Marc Lambotte, CEO van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

Met de eHealth-awards wil Agoria intelligente en efficiënte IT-oplossingen bekronen die het leven makkelijker maken voor alle actoren in de medische sector: zorgverstrekkers, patiënten en ziekenfondsen.

De wedstrijdorganisatie ontving dit jaar zestien inzendingen. Een jury van tien specialisten uit de gezondheidszorg beoordeelde de deelnemende projecten op basis van de volgende criteria: innovatie, rentabiliteit en resultaat (zowel financieel als medisch).

Ieder jaar leveren artsen, fysiotherapeuten, tandartsen, verpleegkundigen en andere zorgverstrekkers meer dan 360 miljoen prestaties. In het kader van de derdebetalersregeling betekent dat miljoenen attesten die moeten worden ingevuld, afgedrukt, geklasseerd, naar de ziekenfondsen verstuurd ...

Kortom, een enorme administratie die met deze IT-oplossing vereenvoudigd en aanzienlijk lichter wordt gemaakt. Dankzij deze applicatie kan de arts het verzekerbaarheidsstatuut van de patiënt online nagaan, onmiddellijk de honoraria berekenen en het toepasselijke remgeld bepalen.

Met enkele klikken worden de prestaties in de derdebetalersregeling ingevoerd en verstuurd naar LTD3, dat vervolgens de facturatie bij het ziekenfonds beheert.

De applicatie werd gelanceerd in januari 2013 en wordt momenteel gebruikt door een honderdtal huisartsen in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

Begin 2014 werd een Franstalige versie gelanceerd en binnenkort zou de applicatie ook toegankelijk worden voor andere zorgverleners zoals specialisten, tandartsen, fysiotherapeuten enzovoort.


Ook onderstaande projecten werden bekroond:

  • Award voor Beste samenwerking: MediPrima – POD Maatschappelijke integratie
  • Award voor Hoogste ROI: eHealthBox – eHealth Platform
  • Award voor Innovatie ter ondersteuning van de medische praktijk: Elektronisch whiteboard – CHU Luik
  • Award – Innovatie in de diensten aan patiënten (patient care) en in hun empowerment: Elektronisch verpleegdossier fase 3 en integratie in BelRAI – Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen