Belgische machinebeurs MTMS 2015 breidt uit met ’Machineering’

MTMS, de Belgische 'Materials Transformation & Machining Show', krijgt er in 2015 een nieuw beurseiland bij: Machineering. Of: ideeën en engineering voor de Belgische maakindustrie.

Trefwoorden: #automation & engineering, #invent media, #machine, #machinebeurs, #machineering, #mechatronica, #mtms, #techniek, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Techniek

( Foto: Invent Media, mechatronica op Indumation 2013 )

ENGINEERINGNET.BE – Beursinrichter Invent Media maakte er de afgelopen edities een traditie van om telkens de focus te leggen op bepaalde nieuwe technieken, zoals New Materials, Additive & New Production Technologies en Plastics Technology & Subcontracting.

Voor 2015 komt daar Machineering bij, zo meldt de organisator, 'over Machine Technology, Components & Engineering'. Dat aanbod wordt ondergebracht in één centrale zone, een beurseiland waar leveranciers kunnen uitpakken met nieuwe ideeën voor de machinebouw en de maakindustrie in het algemeen.

Of, zoals de inrichter het definieert: "Technologie voor de productie van alle types machines en apparatuur, gaande van het engineeren, prototypen, aandrijven en besturen, tot het vervaardigen van heel specifieke fijnmechanische onderdelen'. Dat zijn typisch de thema's die de ingenieurs en technologen van de afdelingen onderzoek & ontwikkeling en engineering moeten aanspreken.

Om Machineering aan de aanbodzijde uit te bouwen, heeft Invent Media alvast heel wat marktkennis in huis. Het is namelijk ook de exploitant van de vakbeurstitel Indumation, waar precies de fabrikanten en leveranciers van technologie voor mechatronica de boventoon aangeven.

Zij hebben dus, net als de technische gebruiker uit de maakindustrie, vanaf nu de keuze uit niet minder dan drie vakbeurzen: Indumation en Machineering op MTMS, beide van Invent Media, naast Automation & Engineering van concurrent easyFairs.


MTMS met Machineering, 25 t/m 27 maart 2015 in Paleis 5 van Brussels Expo