Stripfanaten kunnen meewerken aan digitaal stripplatform

e-Strips, een project van iMinds, werkt aan de ontwikkeling van een breed digitaal stripplatform voor zowel nieuwe als oudere titels en roept hiervoor de hulp in van stripfanaten.

Trefwoorden: #digitale strip, #e-strips, #i-Minds, #stripplatform digitaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: openclipart.org )

ENGINEERINGNET.BE - Via een digitaal platform zal e-Strips toepassingen aanreiken waarmee de uitgevers hun strips kunnen verrijken met audiovisuele content, ze klaarmaken voor digitale distributie, en ze op maat aanpassen aan de unieke vereisten van de auteur, het product zelf of de consument.

Door middel van proeftuinonderzoek wordt het marktpotentieel ervan getest, met name de bereidheid van striplezers om voor de toepassing te betalen.

Het digitaal stripplatform wil zich breed profileren met zowel nieuwe als oudere titels. Om hun onderzoeksproject nog verder te fine tunen, roepen de onderzoekers nu de hulp in van striplezers.

Door te peilen naar de leeservaringen, voorkeuren en verwachtingen van de potentiële gebruikers, wordt e-Strips nog beter afgestemd op de behoeften van de markt.

Via een survey willen ze het marktpotentieel testen en nagaan in hoeverre striplezers bereid zijn om voor de toepassing te betalen.