Jonathan Put beste heftruckchauffeur 2014

Vorig weekend organiseerde Motrac Handling & Cleaning op zijn bedrijfsterrein in de Antwerpse haven de Belgian LindeCup, het jaarlijks kampioenschap voor heftruckchauffeurs.

Trefwoorden: #Belgian LindeCup, #heftruck, #heftruckchauffeur, #Motrac, #Motrac Handling & Cleaning, #reachtrucks, #Staplercup 2014

Lees verder

Nieuws

( Foto: Motrac Handling & Cleaning )

ENGINEERINGNET.BE - Het kampioenschap trekt elk jaar meer deelnemers, en de organisatie besloot dit jaar 85 deelnemers in de competitie toe te laten.

De deelnemers demonstreerden er hun rijvaardigheid, snelheid en precisie op heftrucks en reachtrucks. De 30-jarige Jonathan Put, werkzaam bij Carglass Hasselt won de titel van ‘beste heftruckchauffeur van België’, en mag samen met 2 andere finalisten ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Duitsland.

Voor Jonathan Put was het zijn eerste deelname. Carglass scoort traditioneel zeer goed op de Belgian LindeCup. Op de editie 2013 werden de eerste 3 plaatsen ook al ingenomen door heftruckchauffeurs van Carglass.

De deelnemers legden in totaal 3 parcours af. Na een theoretische vragenronde over o.a. veiligheid waagden de deelnemers zich aan de praktische proeven die hun precisie, rijvaardigheid en snelheid testten binnen een bepaalde tijdslimiet.

In de eerste proef moest elke deelnemer een bal behendig naar een gat leiden in een labyrintbak dat op de vorken was gemonteerd. De vorken moesten daarbij getild worden en men moest de rotator gebruiken om de bal in beweging te zetten.

In de tweede proef diende hij met behulp van een voorzet 3 biervaten te verplaatsen van het ene pallet naar het andere en deze 3 op een toren te stapelen.

De finale proef liep tussen de 6 best geplaatsten. Op de vork van de heftruck stond een miniatuur heftruckje waarmee de chauffeur een schijfje diende op te nemen om het vervolgens over een galgje te schuiven.


De 3 finalisten, Jonathan Put van Carglass (1), Quentin Servais van Weerts Supply Chain (2) en Jimmy Vleminx van Madrico (3) ontvingen behalve een respectievelijke geldprijs van 500, 300 en 150 euro en een beker, ook een ticket voor het wereldkampioenschap, de Staplercup 2014, die plaatsvindt op 18, 19 en 20 september in Aschaffenburg (Duitsland).