ATLAS-oplossing van Aucxis voor cold store Luik Natie

De ATLAS Item Identification & Tracking-oplossing geeft Luik Natie in real time een accuraat en up-to-date overzicht van de logistieke bewegingen in de cold store.

Trefwoorden: #ATLAS-oplossing, #Aucxis, #automatisering, #Luik Natie, #RFID

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Specialist in geconditioneerde opslag Luik Natie had nood aan een automatische oplossing voor de identificatie en lokalisatie van 22.000 pallets in hun nieuwe cold store.

Aangezien ze met rekken van 16m hoog werken, moest de oplossing ook hoogtemetingen aankunnen. Daarnaast moest de hardware optimaal kunnen werken in een vrieshuis met een temperatuur van -20 °C.

Luik Natie vond het antwoord in de ATLAS-oplossing van Aucxis RFID Solutions. Tijdens een voorafgaandeProof of Concept bewezen we dat onze ATLAS Item Identification & Tracking-oplossing een accuraat en up-to-date overzicht van de interne logistieke bewegingen biedt.

Vervolgens realiseerden we volgende RFID-installatie:

  • RFID-labels voor de pallets en on metal UHF RFID-tags voor de rekken in de cold store;
  • RFID-readers  voor de heftrucks en reachtrucks met een masthoogte van 12,5m;
  • Panel-PC waarop de chauffeur de data kan zien en verifiëren;
  • Aucxisÿ middleware HERTZ zorgt voor de link tussen de RFID-apparatuur en de systemen van de klant.

Aangezien de reachtrucks geen ‘lege metersÿ meer afleggen, noteert Luik Natie een enorme tijdswinst bij de verwerking van de producten. Bovendien beschikt het bedrijf nu over een  geautomatiseerd, realtime-overzicht van de opgeslagen producten, tot in de hoogste rekken.

Johan Cailliez, CFO bij Luik Natie, is heel tevreden over de ATLAS-oplossing: ´Onze vorkliftchauffeurs kunnen de pallets meteen identificeren vanuit de vorklift en hoeven niet langer uit te stappen om registraties uit te voeren,¡ verklaart hij.

´Hoewel het lokaliseren van assets met RFID al vaker gebeurde in de logistieke sector, kunnen we met de ATLAS-oplossing ook de lading van de pallets identificeren, wat een unieke toepassing is.

Door de pallets uit te rusten met RFID wordt onze flow dynamisch gemonitord en zijn er ongelimiteerde mogelijkheden in vergelijking met klassieke barcodes


Bekijk de casevideo of lees de casestudy voor meer details over dit project