Vlaamse ICT-starter Cardwise opent filiaal in Brazilië

CardWise opent één jaar na de lancering van software voor onkostennota's vestiging in Brazilië. "De productontwikkeling blijft bewust in België, wij zijn niet bang om hier te ondernemen"

Trefwoorden: #acerta, #app, #brazilie, #cardwise, #centure, #expenditure, #grid, #ict, #investment, #silicon valley

Lees verder

Techniek

( Foto: Cardwise, vlnr Wim Derkinderen en Boris Bogaert )

ENGINEERINGNET.BE - Amper 1 jaar na de lancering van Xpenditure breidt de Mechelse starter CardWise uit en opent het een filiaal in Sao Paulo.

Xpenditure is een ‘cloud’ oplossing om het maken en verwerken van onkostennota’s te automatiseren. Via een app worden bonnetjes gedigitaliseerd en kunnen de gegevens meteen in de boekhouding verwerkt worden.

De software wordt zowel door zelfstandigen, KMO’s als multinationals gebruikt, en heeft ondertussen al heel wat grote namen als klant.

Zo werken alle medewerkers van Medialaan en SAS Software al geruime tijd met het systeem. Daarnaast heeft CardWise ook strategische partnerships weten af te sluiten met toonaangevende Belgische bedrijven als Acerta, Attentia en Belfius. Nu wordt dus naar Brazilië gekeken.

CEO Boris Bogaert: "Ik weet dat vele tech-bedrijven na een succesvolle lancering verhuizen naar Silicon Valley, het mekka van de start-up scene in Californië, maar dat past niet in ons verhaal."

CTO Wim Derkinderen vult aan: “De verdere ontwikkeling van de software blijft in België. Een bewuste keuze, er is hier immers meer dan voldoende kennis en financiële middelen om een bedrijf uit te laten groeien tot wereldspeler. Wij zijn niet bang om in België te ondernemen."

Voor de uitdaging in het land van de samba en voetbal werkt de start-up samen met GRID Investments. Dat is een Venture Capital Fund opgericht in 2012 door Vincent Boutens, John Baeyens en Daniel Ibri. Het fonds mikt op Belgische bedrijven die willen uitbreiden naar Brazilië.

“In eerste instantie moet je er een Braziliaanse vestiging opstarten. We beginnen met een sterke ploeg die zich zal focussen op business development en customer support voor de lokale gebruikers”, stelt Daniël Ibri van Grid Investment, dat CardWise helpt met de oprichting, aanwerving en start van de operaties.