Contract levering besturingssoftware nieuwe Botlek-brug toegewezen

CS-A15, een combinatie van Croon Elektrotechniek en Strabag, kent contract voor bediening en besturing van nieuwe Botlekbrug toe aan ICT Automatisering.

Trefwoorden: #a15, #A15 MaVa, #ballast, #botlek, #croon, #CS-A15, #ict, #ict automatisering, #nedam, #Strabag, #strukton

Lees verder

Techniek

( Foto: Rijkswaterstaat / Joop van Houdt, luchtfotoserie Mammoet bouw Botlekbrug )

ENGINEERINGNET.NL - ICT Automatisering meldt het contract voor de levering van software voor de bediening en besturing van de nieuwe Botlekbrug verworven te hebben. De opdrachtgever is CS-A15, een combinatie van Croon Elektrotechniek en Strabag.

De nieuwe brug, een onderdeel van de A15 – een belangrijke verbinding tussen het uitbreidende Rotterdamse havengebied en het Europese achterland - wordt een van de grootste hefbruggen in Europa.

De brug zal breder en hoger zijn dan de huidige brug, zodat het scheepvaartverkeer de brug van beide kanten passeren en de brug hij minder vaak open hoeft.

Voor de engineering en de bouw ervan, zijn Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton een samenwerkingsverband aangegaan, 'A-Lanes A15', waarbij Croon Elektrotechniek en Strabag (samen in de vof CS A15) een groot deel van de verkeerstechnische installaties voor hun rekening mogen nemen.

Het hele project heeft een totale nominale projectwaarde van circa 1,5 miljard euro. Daarmee is het project voor de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein ('A15 MaVa') de grootste opdracht die ooit door Rijkswaterstaat is aanbesteed. De oplevering is gepland eind 2015.

CS-A15: “De reden waarom wij voor ICT hebben gekozen is dat zij ervaring hebben met complexe projecten. Wij hebben op basis van een vaste scope inclusief milestones de uitvraag gedaan bij verschillende marktpartijen. ICT sloot aan bij de selectiecriteria welke wij hadden gesteld.”

Arjen van Dam, Business Development Manager ICT Automatisering: ”Wij hebben een brede ervaring opgebouwd in het op afstand bedienen van decentrale kunstwerken. Deze kennis komt ook in dit project goed van pas.”