Delftse startup lanceert elektrische cabriolet

Nederland heeft een nieuw automerk, Carice, waarbij hun eerste model sportwagen naar de specifieke eisen van de koper wordt ontworpen en in Nederland gebouwd.

Trefwoorden: #Carice, #elektrische auto, #elektrische cabriolet, #elektrische Carice MK1, #incubator, #startup, #TU Delft, #Yes!Delft

Lees verder

Techniek

( Foto: Carice Cars )

ENGINEERINGNET.NL - De Delftse startup Carice, onderdeel van Yes!Delft, de incubator van TU Delft, brengt een nieuwe sportwagen op de markt, de elektrische Carice MK1.

Dit is een cabriolet die inclusief accu nog net geen 350 kilo weegt, terwijl dit bij een gewone auto al snel 1000 kilo is.

In het chassis is een lithium-ion accupakket weggewerkt, zodat de wagen een laag zwaartepunt heeft en een gewichtsverdeling van 50/50. De opbouw is gemaakt van kunststof, wat zorgt voor minder gewicht en daarmee een lager energieverbruik.

Kopers kunnen de gewenste topsnelheid of actieradius zelf uitkiezen. De minst krachtige accu heeft een vermogen van 15 kW, terwijl het topmodel 40 kW levert. Ook is een zogenoemde juniorversie verkrijgbaar voor 16-jarigen, met een accu van 4KW. Het is ook mogelijk om een kleine benzinemotor te laten plaatsen in de wagen, om zo het bereik te vergroten.

Carice Cars beschikt vlakbij Delft over een werkplaats waar twee auto’s tegelijk kunnen worden gebouwd, maar dat is in de toekomst uit te breiden naar vier. Het bouwen van één MK1 duurt circa 3 maanden. Er werken gemiddeld zo'n 5 mensen aan de ontwikkeling van de auto's.

De Carice Mk1 heeft een prijs vanaf 22.000 euro exclusief btw. Tijdens het Concours d'élegance op paleis Het Loo, het klassieke auto-evenement van Nederland, werd de Carice voor het eerst getoond aan het grote publiek.