Philips wint patentzaak Nintendo

Nintendo gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van een Britse rechter die besloot dat Nintendo met hun Wii-spelcomputers patenten van Philips heeft geschonden.

Trefwoorden: #Nintendo, #patenten, #spelcomputer, #Wii; Philips

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flickr, Wii-console )

ENGINEERINGNET.NL - Philips won vorige week een rechtszaak, die het in het Verenigd Koninkrijk had aangespannen tegen Nintendo.

Het gaat daarbij om het gebruiken van door Philips gepatenteerde technologie voor de Wii, de vorige spelcomputer van Nintendo. Nintendo zou volgens Philips inbreuk hebben gemaakt op twee patenten die de bewegingen van spelers registreert en deze bewegingen verwerkt in games.

Een hoorzitting over een mogelijke schadeclaim volgt op een later tijdstip, waarbij Philips geen uitspraken doet over de omvang van een mogelijke claim.

Nintendo laat weten dat het in hoger beroep gaat en dat games en hardware zoals gewoonlijk geleverd worden. Het Japanse bedrijf laat weten altijd intellectuele eigendommen van andere bedrijven te respecteren en een lange geschiedenis in de branche te hebben.

Philips heeft in vier landen rechtszaken lopen tegen Nintendo betreffende inbreuk op patenten, zoals verder in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.


Lydia Heida)