Workshops rond energie-efficiëntie en blue energy

Energiekennisplatform Power-Link organiseert op 2 juli in Oostende 'Clustering the future': twee workshops rond energie-efficiëntie en blue energy (offshore wind, golf- en getij-energie).

Trefwoorden: #blue energy, #greenbridge oostende, #incubator Ugent, #nulenergieproeflab, #onderzoek blue energy, #onderzoek energie, #onderzoek windturbine, #powerlink

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - 'Clustering the Future' vindt plaats op 2 juli 2014 op het Wetenschapspark van de UGent in Oostende.

Het event brengt workshops over energie-efficiëntie en blue energy (offshore wind, golf- en getij-energie). Het event richt zich met business cases tot professionals en biedt aansluitend een "Summer Networking Event" in het Greenbridge Incubatie Centrum te Oostende.

De workshop ‘water in beweging’ is een bedoeld voor blue energy professionals en voornamelijk voor zij die actief zijn in de offshore energiesector of hier ambitie toe hebben.

De organisatoren strikten internationale sprekers uit o.m. Portugal en Spanje die, als partner van 'Demowfloat', meer inzicht brengen over de toekomstperspectieven van een drijvende windturbine op zee. Verder komt vanuit Vlaamse hoek ook de innovatieve offshore kweek van biomassa aan bod.

Voor de energieprofessionals die liever onshore blijven, is er de workshop ‘van wind en warmte naar een efficiënt microgrid’.

Hierin worden de verschillende testcases toegelicht die Power-Link UGent en Greenbridge onder handen namen, zoals o.m. het potentieel van kleine en middelgrote windturbines en de plannen van het nulenergieproeflab ‘E-Cube’.


ACHTERGROND
Het energiekennisplatform Power-Link is een gezamenlijk initiatief van AG Haven Oostende en de Universiteit Gent, gehuisvest op het wetenschapspark Greenbridge in de Oostendse achterhaven. Power-Link geniet financiële steun van West-Vlaanderen, Vlaanderen en Europa.

Het “Clustering the future” event kadert binnen het EFRO-project “Interdisciplinaire clusters als opstap naar een kennisgedreven economie”. Inspelend op het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse Regering heeft dit project als doel twee Fabrieken voor de Toekomst op te richten in West-Vlaanderen, waaronder een Fabriek voor de Toekomst rond cleantech en blue energy in Oostende.

Op aansturen van de POM West-Vlaanderen als promotor, spelen ook Greenbridge, Power-Link Universiteit Gent, Howest en Vives als copromotoren samen met heel wat andere partners, een voorname rol bij de uitbouw van deze “Fabriek”.