Grontmij blijvend minder Nederlandse opdrachten

Het advies- en ingenieursbureau stelt dat er op de Nederlandse markt minder opdrachten zijn te krijgen, hoewel een consolidatie van Nederlandse ingenieursbedrijven er niet in zit.

Trefwoorden: #Grontmij, #Grontmij Nederland, #investeringen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET.NL - Grontmij richt zich voortaan in Nederland op grote integrale projecten, aldus Ton de Jong, directeur van Grontmij Nederland, in een interview met Het Financieele Dagblad.

Het bureau maakte de afgelopen jaren een moeilijke periode door, waarbij dit jaar als een transitiejaar voor de Nederlandse vestiging geldt, stelt De Jong. De omzet in Nederland daalde vorig jaar van 55 miljoen naar 52 miljoen euro. Grontmij ziet een voortzetting van de dalende trend van het aantal ontvangen opdrachten in Nederland.

Grontmij richt zich nu in Nederland vooral op opdrachten met een hogere marge om betere resultaten te boeken. Het gaat hierbij om de sectoren water, energie, infrastructuur, duurzame gebouwen en rail, waar nog wel groei is. Innovatie vertalen naar concrete opdrachten is erg belangrijk, aldus De Jong.