1,34 miljoen euro van IWT voor Vasco’s cyber security project SenseID

Amerikaans-Belgische Vasco Data Security wil naar authenticatie die geïntegreerd is in (online) identiteit met behulp van onder meer biometrische en contextuele gegevens.

Trefwoorden: #authenticatie, #biometrisch, #ict, #iwt, #onderzoek, #research, #senseid, #technologie, #vasco

Lees verder

Techniek

( Foto: Vasco, Jan Valcke )

ENGINEERINGNET.BE – 'Op dit ogenblik is het niet altijd mogelijk om een identiteit online of mobiel te verifiëren', stelt Vasco. De onderneming kan het weten: zijn Digipass-systeem, ontwikkeld in België, heeft het tot toonaangevend merk binnen de authenticatiemarkt geschopt.

Daarom leidde Vasco een nieuw onderzoeksproject in, 'SenseID', met als doel de authenticatie te integreren in de (online) identiteit zelf, met behulp van onder meer biometrische gegevens en contextuele authenticatie. Dat moet ertoe leiden dat elke online en mobiele applicatie in eender welke sector gebruik kan maken van de methode.

De firma meldt nu dat de overheidsinstantie IWT (Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen) bereid gevonden is 1,3 miljoen euro te investeren in zijn project.

“Wij zijn bijzonder verheugd en trots met de toekenning van de innovatiesubsidie”, zegt Afgevaardigd Bestuurder Jan Valcke. “Deze toelage is eveneens een duidelijke validatie van onze verankering als Amerikaans-Belgisch bedrijf op de Belgische markt.”

De intentie tot verankering is niet onbelangrijk: Vasco noteert op de Amerikaanse Nasdaq en profileert zich in deze context eerder als een Amerikaans bedrijf met Belgische roots.

Het stelt de helft van zijn personeel tewerk buiten België, en heeft in ons land zijn operationeel hoofdkwartier in Wemmel, een R&D-centrum in Mechelen en zijn wereldwijde logistieke centrum in Mollem.