Image-V gaat 360° beelden maken van Vlaanderen

Het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) heeft Image-V de opdracht gegeven om de komende jaren van heel Vlaanderen 360° beelden te maken.

Trefwoorden: #Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen, #AGIV, #Grontmij, #Image-V, #mobile mapping, #Teccon

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET.BE - De opdracht van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) heeft een looptijd van 4 jaar.

De bedoeling is dat een gebiedsdekkende databank aangemaakt wordt met panoramische beelden (mobile mapping) van alle Vlaamse wegen. Deze databank wordt op tweejaarlijkse basis geactualiseerd.

Vier compleet uitgeruste wagens zullen alle berijdbare wegen van Vlaanderen (ongeveer 64.000 km) in kaart brengen. De databank wordt via diverse technologische oplossingen opengesteld voor de deelnemers aan GDI-Vlaanderen, dit zijn tal van Vlaamse instanties. De gebruikers bekijken zo online de terreinsituatie in heel Vlaanderen en voeren de nodige metingen uit.

De gunningsprijs voor de deze opdracht bedraagt 6.230.175 euro (excl. btw).


ACHTERGROND
De THV Image-V wordt gevormd door de partners Grontmij en Teccon: twee Belgische bedrijven met een doorgedreven specialisatie op het vlak van hoognauwkeurige mobiele data-acquisitie, die voor deze opdracht hun krachten bundelen.