CMI koopt Belgische Balteau van Royal BAM-groep

Cockerill Maintenance Ingénierie koopt afwaterspecialist Balteau van Nederlandse BAM-groep. "We willen een actieve rol spelen in sector van de afwaterbehandeling", aldus CMI's Jean Jouet.

Trefwoorden: #afval, #afvalwater, #balteau, #cmi, #cockerill, #engineering, #ingenieur, #ingenieursbureau, #turnkey

Lees verder

Nieuws

( Foto: CMI )

ENGINEERINGNET - Cockerill Maintenance & Ingénierie, een industriegroep met een zakencijfer van 647 miljoen euro en zowat 4.000 medewerkers, heeft al een afdeling die zich toespitst op alles wat met afvalverwerking te maken heeft: CMI Industry. Deze tak wordt nu versterkt via de overname van Belgische sectorgenoot Balteau.

Het overgenomen bedrijf was tot nu onderdeel van de Nederlands Royal BAM-groep, een internationaal opererende engineeringgroep met een omzet van 7 miljard euro en 23.000 werknemers.

Waarom Balteau verkocht wordt is niet duidelijk. BAM-voorzitter Nico de Vries wijst in een verklaring enkel op de aanvullende activiteiten van Balteau en CMI, en stelt tevreden te zijn dat het verkochte bedrijf in handen komt van een andere industriële groep.

Bij het Waalse CMI komt het Luikse Balteau terecht in de 'Industry'-afdeling die gespecialiseerd is in de behandeling van alle types van industrieel afval, zowel vast, vloeibaar als gasvormig. Voorzitter Jean Jouet: "Wij willen een actievere rol spelen in de milieusector in het algemeen, en meer specifiek in die van de afvalwaterbehandeling."

Vooral het feit dat Balteau goed ligt bij openbare besturen en dus een ander type klant bereikt dan CMI's Industry-afdeling, wordt naar verluidt als zeer belangrijk beschouwd.


ACHTERGROND
Het in 1978 opgerichte Balteau, met hoofdzetel Sprimont nabij Luik, staat vooral te boek als een technisch engineeringbedrijf. Zo zijn 30 van de 115 personeelsleden ingenieurs met een diepgaande proceskennis, en het bureau biedt zijn kennis hoofdzakelijk 'turnkey' aan, voor projecten in drink- en afvalwaterbehandeling en energetische optimalisatie van bestaande installaties.