Tijd om uw ontwerp in te sturen voor Swedish Steel Prize (+video)

De inzendingsperiode om met uw staalontwerp mee te dingen naar de Swedish Steel Prize is officieel geopend, meldt staalproducent SSAB. De winnaar ontvangt 11.000 euro.

Trefwoorden: #award, #mack, #mack trucks, #prijs, #ssab, #staal, #Swedish Steel Prize, #techniek

Lees verder

Techniek

( Foto: SSAB / © Henrik Hansson , hoofdingenieur Greg Kiselis van Mack Trucks, de winnaar in 2013 )

ENGINEERINGNET - “Onze Swedish Steel Prize wordt ieder jaar belangrijker,” claimt Gregoire Parenty, hoofd marketing van SSAB, de inrichter van de award. Deze groep produceert hoogsterkte staal en richt de competitie in om de mogelijkheden van deze staalsoorten onder de aandacht te brengen.

Sinds de aanvang van de competitie in 1999 zijn er meer dan 700 inzendingen ontvangen van over de hele wereld. 'Het percentage internationale deelnemers neemt ieder jaar toe en alle delen van de wereld worden vertegenwoordigd', aldus de inrichter.

De winnaar in 2013 was Mack Trucks, een van de grootste automobielbedrijven in de VS en onderdeel van de Volvo Group. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn ophangingssysteem dat heeft bijgedragen tot een verbeterde wegligging en de bandenslijtage met 25% verlaagt.

“We kijken als jury naar een aantal belangrijke criteria zoals toepasbaarheid, winstgevendheid, milieuverbetering, prestatieverbetering, innovatie en concurrentievermogen,” zegt voorzitter Parenty.

De aanmeldingsperiode voor de inzendingen voor deelname is nu officieel geopend en zal sluiten op 15 augustus. De winnaar zal in november bekend worden gemaakt tijdens een ceremonie in Stockholm.

De prijs levert bijna 11.000 euro op, en heeft in 2014 'Courage - let’s break the box' als centraal thema.