Westfort Vleesproducten investeert in gerobotiseerde varkensslachtlijn

Vleesverwerker laat faciliteit met koelcellen en verwerkingslijnen voor slachten van tot 650 varkens per uur bouwen. "Dierenwelzijn, automatisering en duurzaamheid zijn speerpunten"

Trefwoorden: #egbert, #lunenberg, #meat processing systems, #mps, #promad, #slachterij, #vlees, #westfort

Lees verder

Techniek

( Foto: MPS, deel van geautomatiseerde slachtlijn )

ENGINEERINGNET.NL - Westfort Vleesproducten – een bedrijfscombinatie van Egbert Kruiswijk Vleesproducten en Lunenburg Vlees - gaat investeren in een nieuwe varkensslachterij voor zijn vestiging in IJssselstein.

De capaciteit van de nieuwe, sterk geautomatiseerde slachterij zal 650 varkens per uur bedragen en naar verwachting eind 2015 operationeel zijn. Welk investeringsbedrag met het nieuwe project gemoeid is, werd niet vrijgegeven.

Wel stelt leverancier MPS (Meat Processing Systems) in Lichtenvoorde, die de engineering en constructie mag verzorgen, dat het om een lijn gaat waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technieken, 'met het oog op dierenwelzijn, automatisering en duurzaamheid'.

Naast MPS is ook het projectmanagement- en ingenieursbureau Promad in Oudewater (Utrecht) betrokken partij. Dit bureau mag het ontwerp en de directievoering van het project op zich nemen.


(Bert Belmans

ACHTERGROND
MPS meat processing systems is wereldwijd leverancier van geautomatiseerde slachtlijnen voor varkens, runderen en schapen, snijlijnen en ontbeensystemen, intralogistieke systemen voor de voedingsmiddelen industrie en industriële afvalwaterzuiveringssystemen. In de vestiging van MPS in Lichtenvoorde zijn ruim 300 personen werkzaam. Wereldwijd heeft het bedrijf 600 medewerkers.