Olie- en gasindustrie: The Offshore Partners en M Restart gaan fusie aan

Twee kleinere Nederlandse engineeringbureaus fuseren. "Je moet een sterke naam hebben om gevraagd te worden voor waanzinnige, baanbrekende projecten die nog nooit zijn gedaan."

Trefwoorden: #decommission, #gas, #M Restart, #olie, #pijpleiding, #techniek, #The Offshore Partners

Lees verder

Nieuws

( Foto: the offshore partners )

ENGINEERINGNET.NL – Er komt een fusie in de engineeringsector voor de olie- en gasindustrie. Twee bureaus, The Offshore Partners (TOP) en M Restart, smelten samen. Samen menen ze meer kans te maken om technisch complexe projecten die zich afspelen over de hele wereld binnen te halen.

Josso van Boxtel, medeoprichter van The Offshore Partners in dat verband: “De vraag naar projectondersteuning neemt nog steeds toe. Niet alleen doordat technisch steeds complexere velden worden ontwikkeld op zee, maar ook door andere opkomende activiteiten zoals de decommission van platformen, jackets en pijpleidingen, de groei in de offshore windindustrie en de ontwikkeling van marginale velden."

"Tegelijk zien we dat onze opdrachtgevers steeds meer willen uitbesteden om snel projecten van de grond te krijgen en ze efficiënt en snel af te ronden."

M Restart is beslagen in projectsupport en heeft een grote expertise ontwikkeld in grensoverschrijdend arbeidsrecht en fiscaliteit. TOP van zijn kant heeft de afgelopen tien jaar een sterke positie opgebouwd in de bouwbegeleiding van technisch complexe installatieschepen.

“Wij willen betrokken zijn bij baanbrekende projecten”, zegt M Restart oprichtster Monique van der Palm. “Je moet een naam hebben om gevraagd te worden en mee te werken aan de waanzinnige dingen die nog nooit zijn gedaan. Het is fantastisch onderdeel te kunnen zijn van een mooi stukje Hollands Glorie.”

De nieuwe combinatie die verder gaat onder de naam TOP M Restart, heeft 250 specialisten aan het werk bij projecten op alle continenten. De directie bestaat uit TOP-oprichters Josso van Boxtel, Diederik van der Hoek en medeaandeelhouder Erik de Haan en M Restart oprichtster Monique van der Palm.