Belgische studenten naar China in kader Huawei Telecom Seeds progamma

Huawei Technologies en UGent melden dat op 23 augustus de eerste delegatie Belgische studenten dankzij het Huawei Telecom Seeds programma naar China vertrekt.

Trefwoorden: #Huawei, #Huawei Technologies, #Huawei Telecom Seeds progamma, #UGent, #Universiteit Gent

Lees verder

Opleiding

( Foto: Huawei )

ENGINEERINGNET.BE - Het Telecom Seeds programma werd voor het eerst in België gelanceerd op 14 mei in samenwerking met de Universiteit Gent.

Dit programma maakt het mogelijk voor 10 studenten (uit de 2de & 3de graad ingenieurswetenschappen) van de Universiteit Gent om gedurende 3 weken een eerste werkervaring op te doen bij Huawei in het Chinese Beijing & Shenzen.

Op basis van een 70-tal ingezonden essays en een motivatie video, werden de volgende 10 studenten geselecteerd om deel te nemen aan het programma: Sanne Cools, Karel De Smet, Pieter Dondeyne, Klaas Gunst, Jolien Hublé, Olivier Pieters, Francis Ryckaert, Tom Vande Moortel, Bjorn Vuylsteker, Anna Yarantseva.

Dit programma wordt voor het eerst in België georganiseerd en kadert binnen het corporate citizenship programma van Huawei. Deze strategie legt heel erg sterk de nadruk op onderwijs. De huidige economische uitdagingen en de snelheid waarmee informatietechnologie evolueert vereisen een goeie basiskennis van ICT.

Deze ICT-kennis zorgt voor een toename in productiviteit, werkgelegenheid en de ontwikkeling van op kennis gebaseerde producten en diensten. Het Telecom Seeds programma kadert binnen het ontwikkelen van dit ICT-talent.


ACHTERGROND
Het Huawei Telecom Seeds for the future programma bestaat al in 20 landen. In het totaal nemen er al meer dan 60 universiteiten aan deel.

De doelstelling is om in de komende jaren het enthousiasme voor technologie bij Belgische studenten verder te kunnen aanwakkeren en dit programma ook verder uit te breiden naar andere Belgische universiteiten.