NedSense ontwikkelt virtuele interieurdesigntechnologie

Het bedrijf heeft hiervoor ruim 1,7 miljoen euro ontvangen uit het Innovatiefonds MKB+ van het ministerie van Economische Zaken.

Trefwoorden: #design, #Innovatiefonds MKB+, #interieur, #interieurdesigntechnologie, #NedSense, #technologie, #virtuele interieurdesigntechnologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot video NedSense )

ENGINEERINGNET.NL - Het in Vianen gevestigde NedSense werkte de afgelopen jaren met succes aan de ontwikkeling van de virtuele interieurdesigntechnologie LOFT-suite. Hiermee kunnen consumenten en interieurinrichters een interieur in 3D beelden simuleren.

Dit kan via internet of in een interieurwinkel. Het interieur kan met een muisklik worden aangepast totdat het geheel naar wens is. Hiermee wordt de aankoopbeslissing voor de klant makkelijker gemaakt.

De ‘omni-channel’ software wordt verkocht aan interieurwarenhuizen en -fabrikanten en aan vastgoedbedrijven. Bekende buitenlandse namen zijn Equity Residential, Crate & Barrel, Havertys, DFS, Rubelli en Carpet Court. Nederlandse afnemers zijn bijvoorbeeld Trendhopper, Bert Plantagie en Leolux.

Met het Innovatiekrediet kon de LOFT-technologie en de productlijn aanzienlijk verbeterd worden. Op vlakken als gebruiksvriendelijkheid, gebruikservaring (kwaliteit van de drie dimensionaliteit) en fotorealisme (zoals schaduwwerking). Ook de business-propositie kon worden verbeterd middels een multichannel-technologie en een verbeterd datamodel.

Het Innovatiekrediet is een directe lening uit het Innovatiefonds MKB+, dit potje wordt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken beheerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.