Royal HaskoningDHV en HKV aan de slag voor klimaatbestendig Ghana

Royal HaskoningDHV en HKV krijgen van het UNDP de opdracht om diensten te leveren voor de ontwikkeling van vroegtijdige waarschuwingssystemen voor dreigende natuurrampen in Ghana.

Trefwoorden: #Ghana, #HKV, #klimaatbeheersing, #overstroming, #Royal HaskoningDHV, #Verenigde Naties

Lees verder

Nieuws

( Foto: © UNDP in Ghana )

ENGINEERINGNET.NL - Het project uit het VN-ontwikkelingsprogramma (UNDP) zal gefinancierd worden door de Noorse regering. Er zal samengewerkt worden met de Ghanese organisatie voor de beheersing van natuurrampen (NADMO).

De modernste technologie zal worden ingezet om gevaarlijke klimaatgebeurtenissen te voorspellen, waardoor de autoriteiten meer tijd hebben actie te ondernemen. Zo kunnen mensenlevens worden gered en de maatschappelijke en economische schade van overstromingen en droogte worden beperkt.

Elk jaar worden in Ghana honderdduizenden mensen bedreigd door natuurrampen. Zo leidde overvloedige regenval in 2010 tot overstromingen die aan tientallen mensen het leven kostten en waarbij meer dan 700.000 mensen dakloos raakten en voor miljoenen dollars aan directe schade ontstond.

Het project richt zich op de agglomeraties van Accra, Kumasi en Cape Coast, de stad Techiman en 5 andere districten, waar in totaal miljoenen mensen wonen.

Naast Royal HaskoningDHV bestaat het projectteam uit HKV dat gespecialiseerd is in water en veiligheid, ontwikkelingsorganisatie SNV Ghana en lokale deskundigen.

Verwachting is dat het project in augustus 2015 voltooid wordt.