BAM start uitvoering Aqaba LNG-project in Jordanië

De eerste paal is geslagen voor een LNG-steiger in Aqaba, gelegen in Zuidwest-Jordanië en de enige havenstad van het land.

Trefwoorden: #Aqaba Liquefied Natural GAS, #Aqaba LNG-project, #BAM, #Jordanië

Lees verder

Nieuws

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.NL - BAM International verwierf samen met de Ierse zustermaatschappij BAM Contractors en de lokale joint-venturepartner MAG Engineering & Contracting deze opdracht in november 2013. Het betreft het ontwerp en de bouw van de Aqaba Liquefied Natural GAS (LNG) terminal.

Het bouwkundig ontwerp wordt verzorgd door het waterbouwkundig ingenieursbureau BAM Infraconsult. Het project verloopt volgens plan en wordt naar verwachting in april 2015 opgeleverd aan Aqaba Development Corporation (ADC).

Het project omvat ontwerp en bouw van een LNG-steiger met afmeerfaciliteit, inclusief alle installatietechnische, engineering- en leidingwerkzaamheden, alsmede de ontwikkeling van de terminal met wegen en twee gebouwen. De fundatiewerkzaamheden voor het terminalgebouw zijn vrijwel afgerond, de werkzaamheden voor het administratiekantoor zijn gestart.

Dit is het derde project voor BAM in Aqaba. De joint-venture leverde eerder dit jaar de kademuur op aan ADC voor het Aqaba New Port-project en vorig jaar de uitbreiding van Aqaba Container Terminal voor APMT en ADC.