Nieuwe campagne veilig internetbankieren (+video)

Febelfin, de federatie voor de Belgische financiële sector, lanceert vandaag een nieuwe campagne rond veilig internetbankieren.

Trefwoorden: #banken, #België, #campagne phishing, #Febelfin, #internetbankieren, #phishing

Lees verder

Nieuws

( Foto: wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - "Als u twijfelt, kunt u beter stoppen," met deze slogan lanceert Febelfin samen met de banken vandaag de campagne voor veilig internetbankieren.

Vorige campagnes tonen aan dat sensibilisering werkt. Tijdens de eerste zes maanden van 2014 bleef het aantal fraudegevallen beperkt tot 183. Geëxtrapoleerd naar het volledige jaar 2014 betekent dit een daling van bijna 80%.

De nieuwe campagne rond veilig internetbankieren heeft tot doel iedereen te sensibiliseren over de gevaren van phishing. Ongeveer 75% van alle nettofraude is te wijten deze fraudevorm, de andere 25% aan malware.

Phishing zet klanten via mail ertoe aan om persoonlijke gegevens, paswoorden e.d.m. door te geven via mail of via een website die verdacht veel lijkt op de homepage van je bank. De boodschap is dan ook, als je twijfelt over de echtheid van een mail, kan je hem beter verwijderen en er niet op ingaan.

De sector wil deze gelegenheid ook aangrijpen om een pleidooi te houden voor een verdere samenwerking op het gebied van cybersecurity en privacy met de politieke wereld en de partners uit de andere economische segmenten.

Michel Vermaerke, Gedelegeerd bestuurder van Febelfin: "We wensen na te gaan met de politieke wereld hoe we ons samen nog beter kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit en het ongeoorloofde verlies van privacy. Febelfin draagt graag bij aan alle reflecties, beleidsmaatregelen en andere initiatieven die hiertoe bijdragen."

"Wij willen onze kennis en expertise aanbieden aan de overheid en partners uit de andere economische segmenten, zoals de telecomsector, om samen op een constructieve en blijvende manier de bevolking zo goed mogelijk te beschermen en de strijd tegen cybercriminaliteit op een zo efficiënt mogelijke wijze te kunnen voeren."