SolidWorks educatieve versie 2014-2015 beschikbaar

Dassault Systèmes meldt dat educatieve versie 2014-2015 van zijn SolidWorks ontwerpomgeving beschikbaar is. Inclusief een reeks extra functies voor studenten en docenten.

Trefwoorden: #cad, #cadcam, #dassault, #design, #engineer, #ict, #ontwerp, #plm, #simulatie, #software, #Solidworkx

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET – De nieuwe toevoegingen hebben te maken met tools waarmee docenten de efficiëntie van het lesgeven kunnen verbeteren en studenten zowel het ontwerpproces als hun leercurve kunnen verkorten.

Nog een tendens die de ontwikkelaar vaststelt is dat steeds meer studenten het belangrijk vinden om hun opgedane kennis met de software te certificeren. Dat is vooral handig voor wie later solliciteert en zijn toekomstige werkgever ‘harde bewijzen’ kan voorleggen.

"De wereld heeft veel engineers, innovators en ontwerpmanagers nodig", zegt CEO Bertrand Sicot. "Uit onze educatieve gemeenschap komen veel talenten voort, zoals de Nederlander Boyan Slat met zijn ‘Ocean Cleanup’-concept.


TECHNISCH
De belangrijkste toevoegingen op een rijtje:

  • Lesplannen en richtlijnen gebaseerd op het STEM-curriculum (Science, Technology, Engineering & Mathematics)
  • Bibliotheken voor het assembleren van robotmodellen (FIRST robotics en platformen als LEGO en TETRIX)
  • Simulation Premium voor interactieve eindige elementenanalyses
  • Path Dimension, een schetsfunctie om kettingen en riemen voor robots te ontwerpen
  • Curve-Driven Patterns, voor het sneller ontwerpen van repeterende patronen, zoals in kettingen en buizenstelsels
    • Assembly Explode, voor het duidelijker communiceren op tekeningen en in animaties uit welke componenten, producten en systemen zijn samengesteld
  • Electrical, een applicatie die als optie wordt verkocht, is volledig geïntegreerd in de educatieve versie van het programma. Daardoor kunnen studenten die engineering, robotica of andere disciplines studeren, starten met elektrische schema's in 2D en doorwerken tot en met het 3D-routeren van kabels en goten.