Nominaties bekend voor innovatieprijs Bronzen Sikkel

Een vakjury beoordeelde 80 inzendingen in welke mate van vernieuwend en onderscheidend deze zijn voor de toekomst van de agrarische sector en nomineerde 12 inzendingen.

Trefwoorden: #AgroTechniek Holland 2014, #Bronzen Sikkel, #innovatieprijs

Lees verder

Nieuws

( Foto: AgroTechniek Holland, sfeerbeeld 2012 )

ENGINEERINGNET.NL - Op de eerste beursdag van AgroTechniek Holland 2014, woensdag 10 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden de winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2014.

Veel primeurs op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting worden op deze beurs gelanceerd. AgroTechniek Holland 2014 wordt gehouden in Biddinghuizen en er nemen ruim 260 fabrikanten, importeurs en dealers aan deel.

Een selectie uit de 12 genomineerden voor de noviteitenprijs Bronzen Sikkel:

Conver: Greenbot, eerste zelfrijdende cabineloze tractor ter wereld met geavanceerde GPS-technologie die autonoom regelmatig terugkerende werkzaamheden uitvoert zonder chauffeur.

Homburg Holland: Väderstad IPad bediening voor de Rapid A400-800S en Timpo 6-8 rijenzaaimachine. De gebruiker kan zonder actieve internetverbinding op eenvoudige manier kalibreren, bedienen, zijsporen aanleggen, zaad doseren en storingen opsporen en verhelpen.

JG Metaal: Elektrische selectiewagen met rupsaandrijving, stoelverstelling en kiepbak. Een volledige dag selecteren met een uur opladen in de middagpauze is mogelijk, voorzien van limp home stand indien de accu’s leeg raken, cruisecontrol en bediening door joystick.

John Deere: Organic Nutrient Management Manure Sensing optimaliseert nutriënten die toegediend worden via organische drijfmest en meet real time gehaltes aan nutriënten en droge stof in drijfmest middels NIRS-technologie.

Lely: Control, een applicatie voor mobiele apparaten die melkveehouders een nieuwe manier van besturen biedt waardoor ze Lely-stalproducten zoals de voerschuiver en mobiele stalreiniger met smartphone en bluetooth-verbinding op afstand kunnen beheren.

Van Ham: Multitooltrac, een elektrisch aangedreven werktuigdrager met range extender op basis van componenten met spoorbreedte verstelling en vijf volwaardige posities om alle gangbare werktuigen en gereedschappen te monteren.

New Holland: Triple clean, een zeefkast op de CX5000 en CX6000 Elevation serie die de reinigingscapaciteit van de maaidorser met 15% verbetert.

Schuitemaker: Exacta 870 zodebemester met GPS-systeem werkt met een RTK-signaal waardoor op 2 cm nauwkeurig bemest wordt, overlap vermeden wordt en de hoeveelheid mest die een gewas vraagt exact uitgebracht wordt.