Kinderrobotwedstrijd First Lego League gaat vanavond van start

Deze robotwedstrijd start vanavond bij Frencken Europe in Eindhoven en is een robotwedstrijd speciaal voor kinderen van 9 tot 16 jaar.

Trefwoorden: #First Lego League, #Frencken Europe, #Lego, #Lego Mindstorms, #robotwedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: het team van Frencken Europe )

ENGINEERINGNET.NL - Meer dan 240.000 kinderen, jongens en meisjes, uit meer dan 80 verschillende landen gaan dit jaar de uitdaging aan in de First Lego League (FLL) World Class wedstrijd.

FLL daagt kinderen wereldwijd uit om te denken als wetenschappers en ingenieurs. Kinderen gaan aan de slag met Lego Mindstorms om opdrachten in de robotwedstrijd op te lossen en te werken aan een actueel wereldprobleem. Vorig jaar was dat ‘natuurrampen’. Dit jaar heeft het te maken met ‘leren in de toekomst’.

Gedurende de hele ontdekkingstocht staat teamwork centraal. Een team bestaat uit maximaal 10 jongeren in de leeftijd van 9 tot en met 16 jaar met tenminste één volwassen teamcoach. Frencken Europe was het eerste bedrijf dat vorig jaar startte met een team bestaande uit kinderen van haar werknemers.

Henk Tappel van Frencken: “Bij Frencken is er onder de werknemers veel enthousiasme voor het wedstrijdprogramma. Het was dan ook geen probleem om een team van kinderen van werknemers, zowel jongens als meisjes, te formeren voor deze wedstrijd.”


ACHTERGROND
Frencken Europe. is al 65 jaar actief op het gebied van medische, halfgeleider- en analytische systemen. Naast het fabriceren, assembleren en testen van complexe en geavanceerde onderdelen, modules of zelfs complete producten op basis van fijnmechanica, elektronica en software, doet het bedrijf daarvan ook de productontwikkeling.