Formula Group T sluit seizoen in Barcelona af

Het Formula Group T-team van de KU Leuven is aangekomen in Barcelona om de laatste wedstrijd van het seizoen van de Formula Student competitie te rijden.

Trefwoorden: #elektrische wagen, #Formula Group T, #Formula Student Competitie, #KU Leuven

Lees verder

Nieuws

( Foto: Formula Group T )

ENGINEERINGNET.BE - De laatste wedstrijd van het seizoen gaat de wedstrijd door in Barcelona op het Formule 1-circuit van Catalunya.

Formula Group T ging deze zomer al naar Silverstone in Engeland en Hockenheim in Duitsland. Daar namen ze het met hun elektrische wagen ‘June’ op tegen tal van andere universiteiten. De komende dagen zal June opnieuw strijden tegen wagens van over de hele wereld. Formula Group T hoopt de stijgende lijn van hun resultaten deze zomer verder te zetten.

De afgelopen weken is er heel intensief gewerkt om June verder te optimaliseren. Zowel de ophanging als de elektrische aandrijflijn kenden enkele aanpassingen om opnieuw beter te presteren dan de vorige wedstrijden.

Teamleider Bram op’t Roodt: "De komende dagen zal Formula Group T eerst het businessplan voorstellen en ook de kost en het design van de wagen verdedigen voor een jury. Dit zijn de zogenaamde statische events die reeds zorgen voor een derde van de eindscore."

"Zaterdag en zondag volgen de dynamische events waarbij de wagen verschillende keren het circuit op gaat. Hieronder vallen dan events zoals acceleratie, waarbij de wagen 75 m in een rechte lijn zo snel mogelijk aflegt, sprint, waarbij men zo snel mogelijk één kilometer moet afleggen op een heel bochtig parcours, maar ook een 22 km lange endurance en andere.”

op’t Roodt: "Om al ons materiaal in Spanje te krijgen, is onze trailer 21 uur onderweg geweest. Gelukkig kregen we voor tijdens de wedstrijden nog extra wagens ter beschikking gesteld van één van onze belangrijkste partners."