De Internationale Funkausstellung (IFA) start deze week

Op de beurs zijn veel nieuwe innovaties te zien op het gebied van consumentenelektronica, informatie- en communicatietechnologie en huishoud-apparatuur.

Trefwoorden: #communicatietechnologie, #consumentenelektronica, #Duitsland, #elektronica, #IFA, #informatietechnologie, #Internationale Funkausstellung

Lees verder

Nieuws

( Foto: IFA )

ENGINEERINGNET - De Internationale Funkausstellung (IFA) is één van de oudste technologiebeurzen van Duitsland en vindt dit jaar plaats van 5 t/m 10 september 2014.

Op deze technologiebeurs wordt aandacht besteed aan: home entertainment (TV, DVD, Home Theater, Home Server & Recorder), audio entertainment (HiFi, luidspreker, Special: High Performance Audio), huishoudelijke apparaten, media voor privégebruik (foto, video, MP3, games, IFA iZone, IFA eLibrary), publieke media (TV stations, radio, openbare muziek en video, vakmedia) en communicatie (informatieoverdracht, kabels, mobiles, navigatie, IP, Net Solutions, antennes), technologie en componenten en de IFA Tecwatch.

Verschillende bedrijven zullen nieuwe apparatuur en modellen gaan introduceren. Het Britse bedrijf voor huishoudelijke apparaten, Dyson, toont op de beurs hun eerste robotstofzuiger. Deze werkt via sensoren om de afstand in een ruimte te meten en de vloer te analyseren. Zo kan de robot zelfstandig een ruimte schoonmaken. Dyson investeerde 8,2 miljoen dollar in een lab van het Imperial College in Londen, voor het testen van robottechnologieën.

LG gaat een smartwatch presenteren met een rond scherm, als concurrent voor de Moto 360 van Motorola. De LG-smartwatch draait waarschijnlijk op Android Wear, maar details zijn nog niet bekendgemaakt. Ook Asus introduceert een nieuwe smartwatch, die ook nog geheim wordt gehouden.