DP World wordt volle eigenaar van toekomstige Trilogiport Terminal in Luik

Na investering in Beverdonk Terminal te Grobbendonk, heeft DP World zijn zinnen gezet op Luik: het is voortaan volle eigenaar van de toekomstige Trilogiport containerterminal.

Trefwoorden: #beverdonk, #binnenvaart, #container, #dp world, #logistiek, #luik, #Trilogiport, #WDP

Lees verder

Nieuws

( Foto: DP World )

ENGINEERINGNET.BE – DP World, één van de grootste containerbedrijven ter wereld, wil zich wapenen tegen de toenemende congestie op de Belgische autowegen

Het heeft daarvoor een lange termijnstrategie uitgestippeld, met sterke focus op de binnenvaart, en met name het Albertkanaal, één van de voornaamste multimodale waterwegen in de Benelux.

De eerste stap in de realisatie van dit strategische plan, was de investering in de Beverdonk containerterminal in Grobbendonk aan het einde van het kanaal, die het bedrijf sinds 2011 uitbaat.

Nu laat het weten tweederde van de belangen in het Luikse Trilogiport-project overgenomen te hebben van Euroports België. Daardoor wordt het volle eigenaar van een tweede, nog te bouwen containerterminal aan het begin van het Albertkanaal. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Trilogiport is de toekomstige containerterminal in Luik die in 2015 operationeel moet zijn. Het megaproject - een onderdeel van het Waalse Marshall-plan - ging in 2008 van start, met de steun van het Luikse stadsbestuur. In het plan staat Luik als logistieke hub van de Waalse regio ingevuld.

Aanpalend aan de terminal is er ook een gloednieuw logistiek bedrijvenpark voorzien. Dat wordt momenteel ontwikkeld door WDP en D.L. Trilogiport Deutschland GmbH / Cetim. Op termijn moet de nieuwe terminal direct en indirect zo'n 1.000 nieuwe banen creëren

Rob Harrison, CEO DP World Antwerp: "Met de twee terminals (in Grobbendonk en Luik, redactie) zullen we de afstand tussen de Waalse regio en de Antwerpse haven, en van daaruit de hele Europese regio, kunnen overbruggen."

Louis Bertrand, Directeur-Generaal van de Luikse havenautoriteit in dat verband: "DP World ondersteunt onze strategie om Antwerpen en Rotterdam via Luik met Duitsland, Nederland en Frankrijk te verbinden."

Eerder dit jaar verkocht Euroports ook zijn terminal in Meerhout bij de Nederlandse grens aan een andere intermodale containervervoerder, BCTN (Inland Terminals).